5 روش خانگی و در دسترس برای درمان فوری و ساده شپش سر

به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، شخصی که دچار این مشکل می گردد، به این معنی نیست که بهداشت را رعایت نکرده است. تماس با وسایل شخصی آلوده مانند کلاه، شانه، هدفون، حوله و امثال آن ها باعث انتقال این بیماری خواهد شد. معمولا بچه ها بیشتر در معرض آن قرار می گیرند. پس از اینکه با تعریفی از شپش آشنا شدیم، حال وقت آن است که به درمان های خانگی و سریع بیماری شپش بپردازیم پس با ما همراه باشید.

5 روش خانگی و در دسترس برای درمان فوری و ساده شپش سر

در بعضی مواقع، تنها چیزی که شما نیاز دارید یک شانه شپش گیر است که تخم ها و شپش های ریز و درشت را از لابه لای موهای کودک خود بیرون بیاورید.

اگر کودک شما گفت که دوستش شپش سر دارد، وحشت زده نشوید. خوش شانس هستید که در مراحل ابتدایی متوجه این موضوع شده اید. با شانه کردن موهای فرزندتان به مدت سه هفته، می توانید به راحتی از دست شپش خلاص شوید.

شما می توانید در کنار شانه کردن، از چند روش ساده دیگر نیز بهره ببرید. تقریبا تمام روش های خانگی می توانند شپش را از بین ببرند. طبیعتا روش های طبیعی و خانگی بهتر از داروها و محصولات شیمیایی است. در ادامه چند روش خانگی برای رهایی از شپش سر ارائه می گردد پس مطالعه این بخش را از دست ندهید.

1- موهای خیس را شانه بزنید

شانه زدن موهای خیس یکی از روش های قدیمی برای از بین بردن شپش سر است. با این روش می توانید شپش ها را لابه لای مو ببینید و آن را از شوره سر تشخیص دهید.

این روش شامل اسپری کردن آب بر روی ریشه مو و سپس استفاده از یک شانه با دندانه ریز برای شانه کردن موها است. در مواردی از ذره بین برای تشخیص شپش و برداشتن آن نیز استفاده می گردد.

شانه زدن موی خیس یک روش موثر است؛ اما با این حال باید زمان و صبر زیادی برای انجام آن صرف کرد. اگر می خواهید این روش را برای کودک خود بکار ببرید، سعی کنید با استفاده از اسباب سرگرمی برای او فراهم کنید

2- شپش ها را خفه کنید!

در این بخش چندین راه چاره طبیعی برای ریشه کن کردن و یا به اصطلاح خفه کردن شپش ها آموزش داده می گردد که اگر طبق دستورالعمل ها پیش بروید، بهترین نتیجه را می گیرید.

برای استفاده از این تکنیک، ابتدا موهای خود را به روغن زیتون یا روغن بادام آغشته کنید. بعضی توصیه می نمایند که در این مرحله از وازلین و مایونز بهره ببرید؛ اما به این نکته توجه کنید که این دو، تاثیر زیادی نداشته و در عین حال شستشوی آن ها بسیار مشکل است. شما می توانید به جای مو، به شانه خود روغن زیتون و بادام بزنید و سپس موهای خود را شانه کنید اما باید بدانید که هر دو روش موثر است.

موهای خود را با استفاده از گیره به قسمت های کوچک تقسیم بندی کنید. شانه را مرتبا با آب داغ بشورید و موها را شانه کنید. سپس موها را با شامپو شسته و آب کشی کنید و در آخر، موها را خشک کنید.

حتما حوله و شانه استفاده شده را کاملا بشویید. شانه را به مدت 30 دقیقه درون محلول حاوی 10 درصد سفیدنماینده بگذارید و سپس آن را به خوبی بشویید. به جای این روش می توانید شانه را به مدت 30 دقیقه درون محلول حاوی سرکه گذاشته و یا درون آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید.

این مراحل را به مدت یک هفته و هر روز انجام دهید. سپس به مدت دو هفته هر شب موها را شانه کنید و ببینید که آیا شپش ها از بین رفته اند یا خیر.

3- درمان شپش مو را با روغن های گیاهی

روغن های گیاهی و ضروری برای درمان شپش، در کنار شانه زدن مداوم، موثر عمل می نمایند. روغن های ضروری هیچگاه خورده نمی شوند و در واقع به نوعی سمی هستند. قبل از استفاده از هرگونه روغن ضروری، آن را با مقداری روغن حامل رقیق کنید و یک قطره از آن را بر روی موهای شپش دار بزنید.

اگر حساسیت و یا واکنش خاصی رخ نداد، استفاده از روغن برای این منظور بدون خطر است. اما با این حال، تا به امروز آزمایشی نشان داده نشده است که استفاده از روغن های ضروری برای بچه ها کاملا بی ضرر است.

روغن هایی که برای از بین بردن شپش سر مفید هستند

روغن درخت چای

روغن اسطوخودوس

روغن چریش

روغن گل میخک

روغن اکالیپتوس

روغن رازیانه (15 خاصیت داروئی و گیاهی رازیانه)

روغن برگ درخت دارچین (خواص شگفت انگیز دارچین)

روغن آویشن قرمز

روغن نعناع فلفلی

روغن جوز هندی

برای استفاده، 4 و یک چهارم قاشق غذاخوری روغن زیتون را با 15 الی 20 قطره از روغن های ذکر شده، مخلوط کنید. با پنبه آن را به کف سر بمالید و به مدت یک شبانه (حداقل 12 ساعت) بگذارید بر روی سر بماند. در پایان، مو را شامپو نموده و آبکشی انجام دهید.در موارد نادری، بعضی از بچه ها ممکن است نسبت به این روغن ها (به خصوص روغن درخت چای) حساسیت نشان بدهند. اگر کودک شما نسبت به یک روغن آلرژی دارد، سعی کنید روغن های دیگر را امتحان کنید.این نکته را به خاطر داشته باشید که شانه کردن را هرگز از قلم نیاندازید؛ چرا که برای رهایی از شپش ها و تخم آن ها ضروری است.

4- از تمیز کردن خانه غافل نشوید!

اگر یکی از افراد خانه شپش سر داشته، باید خانه را تمیز کنید. اما لازم نیست به شکل وسواسانه تمام خانه را زیر و رو کنید. شپش در خارج از پوست سر زنده نمی ماند و همچنین بچه شپش در دمای اتاق دوام نمی آورد. بنابراین لازم نیست که همه جای خانه را تمیز کنید.

باید تمام وسایلی که در تماس نزدیک با فرد مبتلا بوده، مانند کلاه، روبالشتی، برس و شانه را تمیز کنید. این وسیله ها را درون آب داغ با 54 درجه سانتی گراد بشویید، سپس آن را به مدت 15 دقیقه یا بیشتر در یک خشک کن گرم خشک کنید، و یا آن را در یک کیسه پلاستیکی محکم قرار داده و به مدت دو هفته آن را دور از دسترس بگذارید تا هرگونه شپش آن از بین برود.

5- از انجام این کارها اجتناب کنید!

در هر روش، بیشتر از مقدار دوز توصیه شده استفاده نکنید. این کار به درمان سریع تر هیچ کمکی نمی نماید و ممکن است خطرناک باشد و عوارض دیگر را به وجود بیاورد.

در هنگام استفاده از داروها و روغن ها، حواستان باشد که درون چشم نرود. اگر این رخ داد، با آب فراوان بشویید و از خارج شدن آن اطمینان حاصل کنید.

از هر روش درمانی، بیشتر از دو یا سه بار استفاده نکنید. اگر از یک روش درمانی به دفعات بهره ببرید، بعد از مدتی بدن به آن مقاوم می گردد.

بیش از یک روش را در یک زمان مشخص بکار نبرید. این کار به درمانِ سریع تر کمکی نخواهد کرد.

لازم نیست همه جای محل زندگی فردی که شپش سر داشته را سم پاشی کنید. این کار به کشته شدن شپش ها کمکی نمی نماید و می تواند برای افراد خانه مضر باشد.

از نرم نماینده ها استفاده نکنید؛ چرا که این مواد مانع درمان شپش می گردد و از تماس مواد درمانی با مو جلوگیری می نماید.

از سرشور به عنوان اولین روش برای کودک استفاده نکنید. زیرا استفاده بیش از حد و نادرست از آن برای مغز یا بخش هایی از سیستم عصبی می تواند سمی باشد. توصیه می گردد که در صورت عدم موفقیت سایر روش ها، از سرشور استفاده گردد.

هنگام درمان شپش، ضروری است دستورالعمل ها را دقیق دنبال کنید. عدم رعایت صحیح دستورالعمل ها، یکی از مهمترین دلایل آلودگی مجدد است.

در حال حاضر، شواهد کافی در خصوص تاثیر روش هایی مانند استفاده از سس مایونز یا سم های از بین برنده شپش وجود ندارد، بنابراین توصیه می گردد، در موارد حاد دستور العمل های پزشک را برای معالجه انجام دهید و به او بگویید که از چه روش هایی استفاده نموده اید و نتیجه نگرفته اید.

منبع: همگردی
انتشار: 11 مهر 1399 بروزرسانی: 11 مهر 1399 گردآورنده: dnl4all.ir شناسه مطلب: 585

به "5 روش خانگی و در دسترس برای درمان فوری و ساده شپش سر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 روش خانگی و در دسترس برای درمان فوری و ساده شپش سر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید