دستور کله جوش اصفهانی به سبک بی بی قصه های مجید
به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، کله جوش اصفهانی یا کال جوش یک غذای ساده، مقوی و فوری است که با مواد اولیه در دسترسی آماده می گردد. این غذای نونی سه سوته مناسب کسانی است که زمان زیادی برای آشپزی ندارند، به همین دلیل یک یا مناسب هم هست. کله جوش یک غذای اصیل ایرانی است که در شهرهای مختلف به شیوه های متنوع طبخ می گردد؛ ما در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه کله جوش اصفهانی به همراه فیلم آموزش کله جوش، درست مثل آن چیزی که بی بی در سریال قصه های مجید درست می کرد می پردازیم و در کنار آن نکات مهم در طبخ این غذای اصفهانی دو سوته و فوری و فوت و فن های خوشمزه تر شدنش را نیز خواهیم گفت.
مواد اولیه در طرز تهیه کله جوش اصفهانی ساده و فوری
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
کشک مایع | 200 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
سیر (برای سیر داغ) | 4 حبه |
سبزی خشک نعناع | 1 قاشق غذاخوری |
مغز گردو (خرد شده) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان کافی |
نان | برای سرو کله جوش اصفهانی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کله جوش به روش اصفهانی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه کله جوش اصفهان با کشک و گردو
کله جوش اصفهانی را با نام های دیگری مثل کال جوش، کالا جوش و کشک جوش نیز می شناسند. کله جوش اصفهانی به واسطه استفاده از کشک در طرز پخت آن یک غذای سرشار از کلسیم است و مناسب کسانی است که تمایل به مصرف لبنیات به صورت ساده در آنها کم است.
مرحله اول: پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز پخت کله جوش اصفهانی، دو عدد پیاز میانه را پوست بگیرید، بشویید و با یک چاقوی تیز به صورت خلالی درشت خرد کنید. پیاز داغ را به صورت درشت خرد کنید تا در غذا دیده گردد. پیاز را تا جایی که سبک و طلایی گردد تفت دهید.
4 حبه سیر را هم پوست بگیرید و بشویید و سپس با رنده ریز و یا با سیر له کن آنها را به صورت پوره درآورید. سیرهای پوره شده را به تابه اضافه کنید و روی حرارت ملایم با پیاز تفت دهید تا جایی که عطر سیر بلند گردد. حواستان باشد که سیر زیاد تفت نخورد چون سریع می سوزد و سیاه می گردد.
می توانید برای تهیه پیاز داغ منجمد و سیر داغ آماده به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: مغز گردو را آماده کنید و تفت دهید
مغز گردو را از طریق یک چاقو تیز خرد کنید. مغز گردو نباید ریز و یا له گردد بلکه سایزش باید به میزان ای باشد که موقع خوردن زیر دندان بیاید. میزانی از گردو خرد شده را برای تزیین کله جوش نگه دارید و بقیه آن را به پیاز و سیر در حال تفت خوردن اضافه کنید و یک دور همه مواد را هم بزنید تا طعم یکدیگر را بگیرند. گردو را تا جایی تفت دهید که بوی خامی آن گرفته گردد.
مرحله سوم: نعنا داغ را آماده کنید
در یک تابه دیگر میزان کافی از روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، نعنا خشک را اضافه کنید و در حد 30 ثانیه آن را تفت دهید و بلافاصله از روی حرارت بردارید. توجه داشته باشید که نعنا خشک روی حرارت خیلی زود می سوزد. میزانی از نعنا داغ را برای تزیین کال جوش اصفهانی نگه دارید و بقیه را هنگام پخت بهره ببرید.
می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی و سبزی خشک نعناع به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: نعنا داغ را به همراه ادویه ها به ترکیب کله جوش اضافه کنید
در این مرحله از تهیه کله جوش اصفهانی، ادویه ها را که شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه هستند، به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا جایی که عطرشان بلند گردد و از خامی در بیایند.
سپس نعنا داغ را که در ظرف دیگری آماده نموده اید به محتویات کله جوش ساده با کشک اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا عطر و طعمشان به خورد یکدیگر برود.
می توانید برای تهیه ادویه هایی مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: کشک را به کله جوش اضافه کنید
حالا نوبت به اضافه کردن ماده اصلی کله جوش اصفهانی رسیده است اما پیش از آن نصفه پیمانه آب سرد به محتویات تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیایند و حدود ده دقیقه ای روی حرارت باقی بمانند تا گردوها به روغن بیفتد.
200 گرم کشک را در نصف پیمانه آب گرم رقیق کنید و به محتویات کله جوش اضافه کنید. در تابه را بگذارید و اجازه دهید تا محتویات درون آن به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برای مدت زمان 5 تا 10 دقیقه کله جوش بپزد و جا بیفتد.
در مدت زمان پخت کله جوش اصفهانی می توانید به آن سر بزنید و هروقت احساس کردید این غذا غلیظ است کمی آب به آن اضافه کنید.
می توانید برای تهیه کشک به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: کله جوش اصفهانی را سرو کنید
بعد از حدود 20 دقیقه کله جوش اصفهانی شما آماده است. آن را در یک ظرف گود بریزید و با نعنا داغ و مغز گردو خرد شده تزیین کنید. کله جوش را با نان تازه و خوش عطر و سبزی خوردن تازه سرو کنید و از طعم و خواص بی نظیرش بهره مند شوید.
نان را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه کله جوش اصیل ایرانی
- اگر در هنگام پخت متوجه شدید که کله جوش شما رقیق شده است می توانید یک قاشق آرد گندم را در میزانی آب حل کنید و به غذا اضافه کنید.
- از آنجایی که کشک نمک زیادی دارد، نمک کمتری به غذا اضافه کنید تا شور نگردد.
- می توانید به دلخواه از پودر آویشن در مواد اولیه کله جوش اصفهانی بهره ببرید.
- نعنا را زیاد سرخ نکنید چون در این صورت نعنا تلخ می گردد و طعم کله جوش را خراب می نماید.
- می توانید بنا به سلیقه و ذائقه خود از شنبلیله، مرزه، پونه و ترخون خشک در کنار نعنا خشک در تهیه این غذا بهره ببرید.
- حتما توجه داشته باشید از مغز گردو سالم و با رنگ روشن بهره ببرید تا کله جوشی که درست می کنید طعم خوبی داشته باشد.
- هرقدر گردو مرغوب تر و چرب تر باشد طعم نهایی کله جوش اصفهان لذیذتر می گردد.
- از کشک پاستوریزه و یا کشک محلی پرچرب در تهیه کله جوش به روش اصفهانی می توانید بهره ببرید.
- برای مقوی تر شدن کله جوش اصفهانی می توانید از آب قلم (طرز تهیه آب قلم) در پخت آن بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کله جوش اصفهانی ساده و فوری
چرا کله جوش بریده بریده می گردد؟
کشک باید به آرامی بپزد در غیر این صورت بریده بریده می گردد. حتما هنگام اضافه کردن کشک و بعد از آن حرارت را پایین نگه دارید.
آیا به جای کشک از ماست در طرز تهیه این غذا می گردد استفاده کرد؟
بله اگر به هر علتی تمایل به استفاده از کشک در این غذا ندارید می توانید ماست را جایگزین کنید و در طرز تهیه کله جوش با ماست می توانید به جای کشک از ماست چکیده بهره ببرید. ماست چکیده نسبت به کشک نمک کمتری دارد در نتیجه برای مبتلایان به فشار خون مناسب تر است.
چرا کله جوش تلخ می گردد؟
کله جوش به سه علت ممکن است تلخ گردد:
- نعنا بیش از میزان تفت خورده باشد.
- گردوی نامرغوب و کهنه و تلخ استفاده گردد.
- از کشک تاریخ گذشته و فاسد استفاده گردد.
محصولات مرتبط
تخمه آفتابگردان با طعم موهیتو 100 گرمی سنجابک
28,500 تومان 29,000 تومان 2% تخفیف
بادام زمینی نمکی 35 گرم مزمز
13,500 تومان 15,000 تومان 10% تخفیف
ادویه کاری 80 گرمی سانتین
52,900 تومان 59,900 تومان 12% تخفیف
زعفران دو گرمی نوین زعفران
299,000 تومان 445,000 تومان 33% تخفیف
ادویه زردچوبه پت 200 گرمی فامیلا
113,900 تومان 129,900 تومان 12% تخفیف
فلفل سیاه 80 گرمی سانتین
87,900 تومان 99,900 تومان 12% تخفیف
پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار
165,900 تومان 175,000 تومان 5% تخفیف
روغن آفتابگردان 2700 گرم توکوفرول فامیلا
153,900 تومان 163,100 تومان 6% تخفیف
روغن سرخ کردنی 1350 گرمی کتابی رعنا
81,900 تومان 91,900 تومان 11% تخفیف
کشک پاکتی 1000 گرمی بیژن
113,900 تومان 119,900 تومان 5% تخفیف
کشک 380 گرمی پگاه
34,500 تومان 35,000 تومان 1% تخفیف
سیب زمینی 10*10 900 گرمی نوبر سبز
87,900 تومان 117,700 تومان 25% تخفیف
نخود فرنگی منجمد 400 گرم نوبر سبز
65,900 تومان 77,700 تومان 15% تخفیف
منبع: افق کوروش