دسر خرمالو؛ طعم فراموش نشدنی شب یلدا
به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، خرمالو، میوه ای با طعم شیرین و لطیف است که به تنهایی لذیذ است، اما وقتی وارد دنیای دسرها می گردد، طعم های خارق العاده ای را خلق می نماید. از آنجایی که چیزی به شب یلدا نمانده در این مطلب از خبرنگاران مگ، آموزش تهیه چند دسر خرمالو مجذوب کننده و آسان را برایتان فراهم نموده ایم که می توانند زینت بخش سفره شب یلدا شما باشند.

دسر خرمالو با ریکوتای کرمی
به عنوان اولین دسر خرمالو، به شما این دسر را پیشنهاد می دهیم که در عرض کمتر از 2 ساعت حاضر می گردد و طعم و عطر بی نظیری دارد.
مواد لازم برای دسر خرمالو با ریکوتای کرمی | |
خرمالو رسیده | 3 عدد |
پنیر ریکوتا | یک پیمانه (250 گرم) |
عصاره وانیل | یک قاشق چای خوری |
پودر قند | 2 قاشق غذاخوری |
پوست پرتقال رنده شده | یک قاشق چای خوری |
گردوی برشته و خرد شده (اختیاری) | 4 عدد |
دستور تهیه:
- خرمالو ها را بشویید و خشک کنید. سپس هر خرمالو را نصف نموده، گوشت آن را جدا کنید و پوست آن را دور بریزید.
- گوشت خرمالو را در یک کاسه بریزید و با مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید. سپس یک قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده را به پوره اضافه نموده و کنار بگذارید.
- در یک کاسه میانه، پنیر ریکوتا، عصاره وانیل و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا یکدست و کرمی گردد.
- در هر لیوان سرو، یک لایه از کرم ریکوتا و سپس یک لایه از پوره خرمالو روی آن بریزید.
- لیوان ها را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شوند. قبل از سرو دسر می توانید روی آن را با گردوی خرد شده تزیین کنید.
خواندنی ها
طرز تهیه کیک کدو حلوایی برای شب یلدا
پودینگ خرمالو با کرم بادام هندی
اگر در پی یک دسر خرمالوی ساده و بی دردسر با کمترین مواد اولیه هستید، حتما این پودینگ خرمالو را امتحان کنید، مطمئن باشید که از این انتخاب پشیمان نخواهید شد.
مواد لازم برای پودینگ خرمالو با کرم بادام هندی | |
خرمالو رسیده | 600 گرم |
بادام هندی خیس خورده | 400 گرم |
آب | 160 میلی لیتر |
شربت افرا یا آگاو | 2 قاشق غذاخوری |
روش تهیه:
- خرمالو ها را پوست کنده و به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس تکه های خرمالو را در مخلوط کن بریزید و به مدت یک دقیقه با سرعت 10 مخلوط کنید.
- مخلوط را بلافاصله به یک قالب دایره ای با قطر 15 سانتی متر منتقل نموده و یک شب در یخچال قرار دهید.
- بادام هندی خیس خورده، آب و شربت افرا یا آگاو را در مخلوط کن بریزید و به مدت یک دقیقه با سرعت 10 مخلوط کنید تا کرمی گردد. کرم را به یک کاسه منتقل نموده و کنار بگذارید.
- پودینگ خرمالو را از قالب خارج کنید. یک قاشق از کرم بادام هندی را روی پودینگ قرار دهید. با بلوبری و برگ نعناع تازه تزیین کنید. پودینگ را خنک سرو کنید.
خواندنی ها
با طرز تهیه کوکی هندوانه برای شب یلدا آشنا شوید
کاپ کیک خرمالو و انار بدون فر
یکی از خوشمزه ترین انواع کیک و دسر با خرمالو که می توانید برای شب یلدا درست کنید، همین کاپ کیک های خوشمزه کوچولو است که نه تنها ساده و سریع درست می گردد بلکه طعم بی نظیری هم دارد. برای درست کردن این کاپ کیک شب یلدا خوشمزه و لذیذ به مواد زیر احتیاج دارید.
مواد لازم کاپ کیک خرمالو و انار بدون فر | |
خرمالو رسیده | 2 عدد |
خرما خشک خیس خورده | 200 گرم |
فندق | 100 گرم |
روغن نارگیل | 3 تا 4 قاشق غذاخوری |
دانه چیا (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
انار | نصف عدد |
طرز تهیه:
- خرماهای خیس خورده و فندق ها را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست داشته باشید.
- خرمالوها را پوست کنده و هسته آن ها را جدا کنید. سپس آن ها را با مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید. دانه های چیا و دانه های انار را نیز به پوره خرمالو اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
- قالب مافین را با فویل آلومینیومی بپوشانید. مخلوط خرما و فندق را کف هر قالب فشار دهید تا به شکل کاپ کیک درآید.
- سپس روی لایه خرما و فندق، یک لایه از پوره خرمالو بریزید و با دانه های انار آن را تزیین کنید.
- در نهایت کاپ کیک ها را از قالب خارج نموده و سرو کنید.
خواندنی ها
انواع کیک های شب یلدا
مافین خرمالو
دیگر از انواع دسر و کیک با خرمالو که می توانید برای شب یلدا در نظر بگیرید، مافین خرمالو است که در ادامه دستور تهیه مرحله به مرحله آن را برایتان به اشتراک گذاشته ایم. امتحان کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای مافین خرمالو | |
آرد چند منظوره | یک و ¾ پیمانه (225 گرم) |
بکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
دارچین آسیاب شده | یک قاشق غذاخوری |
زنجبیل آسیاب شده | یک قاشق چای خوری |
شکر سفید | 1/3 پیمانه (75 گرم) |
شکر قهوه ای | ¼ پیمانه (50 گرم) |
خرمالوی رسیده | 3 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
کره آب شده | ½ پیمانه (125 گرم) |
طرز تهیه:
- فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- مواد خشک شامل آرد، بکینگ پودر، دارچین، زنجبیل و هر دو نوع شکر قهوه ای و سفید را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
- پوره خرمالو و تخم مرغ ها را نیز در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط کنید، سپس به همراه کره آب شده به مواد خشک اضافه کنید.
- خرمالوهای رسیده را پوست کنده و گوشت آن را داخل مخلوط کن بریزید و حدود یک دقیقه یا بیشتر مخلوط کنید تا صاف گردد.
- همه مواد را با همدیگر ترکیب کنید و به مدت یک دقیقه یا بیشتر مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.
- قالب مافین را با کاغذ روغنی بپوشانید. ¾ از قالب های مافین را با مخلوط خرمالو پر کنید و به مدت 15 دقیقه در فر از پیش گرم شده قرار دهید تا تا پف نموده و طلایی شوند.
- در نهایت مافین ها را روی یک توری سیمی قرار دهید تا کاملا خنک شوند.
- مافین های خرمالو را می توان به مدت 4 روز در ظرف دردار نگهداری کرد.
دسر خرمالو با ژلاتین و شیر نارگیل
اگر در پی یک دسر خرمالو با ژله ساده و خوشمزه هستید این دستورالعمل را حتما امتحان کنید.
مواد لازم برای دسر خرمالو با ژلاتین و شیر نارگیل | |
خرمالوی کوچک | 3 تا 4 عدد |
آب | نصف پیمانه |
عسل | 3 قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | 6 قاشق غذاخوری |
شیر نارگیل | پیمانه ¾ |
دستور پخت:
- نصف پودر ژلاتین را در نصف پیمانه آب بریزید و کنار بگذارید.
- گوشت خرمالو را جدا نموده و در مخلوط کن یا غذاساز کاملاً پوره کنید.
- مخلوط آب و ژلاتین، عسل و پوره خرمالو را در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا ژلاتین کاملاً حل گردد و مخلوط یکدست گردد.
- مخلوط را در یک ظرف پیرکس یا قالب مناسب بریزید و به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد.
- بقیه پودر ژلاتین را در شیر نارگیل بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا ژلاتین حل گردد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید و مخلوط را از روی حرارت بردارید.
- لایه دوم را روی لایه اول که سفت شده بریزید و به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت دیگر (یا ترجیحا یک شب تا صبح) در فریزر قرار دهید.
- در نهایت دسر را از یخچال خارج نموده، به مربع های یک میزان برش بزنید و سرو کنید.
پاناکوتای خرمالو
یک دسر خرمالوی دیگر که پیشنهاد می کنیم برای شب یلدا درست کنید، پاناکوتای خرمالو است. این دسر ایتالیایی بافت نرم و طعم دلنشینی دارد و همه را شیفته خود می نماید.
مواد لازم برای پاناکوتا خرمالو | |
خامه صبحانه | 2 و نیم پیمانه (600 میلی لیتر) |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ¼ قاشق چای خوری |
عصاره یا دانه های وانیل | ½ قاشق چای خوری |
ژلاتین | 3 ورق |
خرمالوی هاچییا | 2 عدد |
دستور پخت:
- ورق های ژلاتین را در آب سرد خیس کنید تا نرم شوند.
- خامه، 2 قاشق غذاخوری شکر، دارچین و وانیل را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم گرم کنید تا شکر حل گردد. مراقب باشید مخلوط نجوشد. سپس ژلاتین نرم شده را به مخلوط اضافه نموده و هم بزنید تا کاملاً ژلاتین حل گردد.
- مخلوط پاناکوتا را در قالب های تک نفره یا یک قالب بزرگ بریزید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت گردد.
- برای درست کردن ژله خرمالو، گوشت خرمالو را جدا نموده و در مخلوط کن یا غذاساز همراه با 2 قاشق غذاخوری شکر پوره کنید. سپس پوره خرمالو را روی پاناکوتای سفت شده بریزید.
- دسر را مجدداً به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله خرمالو خودش را بگیرد.
در نهایت؛ دسرهای تهیه شده با خرمالو، نه تنها خوش طعم و خاص هستند، بلکه به خاطر مواد مغذی شان، انتخابی سالم و مقوی نیز محسوب می شوند. پس فرصت را از دست ندهید و با این دستورهای ساده و کاربردی، طعم و رنگی تازه به میز پذیرایی تان در شب یلدا ببخشید.
منبع: دیجیکالا مگ