طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی را به دو روش مختلف یاد بگیرید
به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، در طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، لوبیا چشم بلبلی را با مقداری آب بپزید و اجازه دهید گوشت و پیاز نیز به صورت جداگانه پخته شوند. وقتی لوبیا پخت، برنج را آبکش نموده و به صورت لابه لا با لوبیا چشم بلبلی، شوید خشک و چاشنی زعفران دم بگذارید. در نهایت، لوبیا پلو شیرازی را با تکه های گوشت خورشتی سرو کنید.بعلاوه می توانید به جای گوشت از مرغ بهره ببرید که زمان طبخ کمتری دارد.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی این پلوی ترکیبی محلی آمده است:
لوبیا پلوی شیرازی با گوشت | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | کمتر از 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 3 ساعت |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت
این مدل لوبیا پلو با لوبیا پلوی مجلسی فرق دارد. با این حال، روی این مدل هم می توانید به عنوان یک غذای خوشمزه و تازه برای مهمانی ها حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلوی شیرازی
برای تهیه این پلوی خوشمزه شیرازی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
برنج | 4 پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | 2 پیمانه |
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
پیاز | 4 عدد |
شوید خشک | 6 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 تکه |
برگ بو | 3 عدد |
کره | 50 گرم |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور پخت لوبیا پلوی شیرازی با گوشت
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: لوبیاها را از 12 ساعت قبل شسته و در میزانی آب بخیسانید. در طول این مدت، چند بار آب لوبیا را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
- مرحله دوم: برنج را هم خوب بشویید و با میزانی آب و نمک به مدت 2 ساعت بخیسانید.
- مرحله سوم: پس از گذشت زمان لازم، لوبیاها را آبکش کنید. سپس آن ها را همراه با میزانی آب داخل قابلمه ای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند.
نکته: میزان آب باید طوری باشد که روی سطح لوبیاها را بپوشاند.
- مرحله چهارم: در همین فاصله، گوشت را به صورت مکعبی و نسبتاً درشت خرده نموده، بشویید و کنار بگذارید. پیازها را هم شسته، پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید.
- مرحله پنجم: حالا پیازهای خلالی را با میزانی روغن در قابلمه ای مناسب تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس زردچوبه و فلفل و چند دقیقه بعد، گوشت را هم اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید.
- مرحله ششم: زمانی که عطر ادویه بلند شد و گوشت تغییر رنگ داد، 2 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. سپس چوب دارچین و برگ بوها را هم در قابلمه بریزید. اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم کاملاً مغزپخت گردد.
نکته: 30 دقیقه به انتها پخت گوشت، چوب دارچین و برگ بوها را از قابلمه خارج کنید تا گوشت تلخ نگردد.
- مرحله هفتم: زمانی که 2 ساعت از پخت لوبیا گذشت، آن ها را تست کنید و اگر پخته بودند به سراغ درست کردن برنج بروید.
- مرحله هشتم: قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر نموده و روی حرارت میانه قرار دهید تا به جوش آید. سپس، میزانی نمک و روغن به آب اضافه کنید. آب برنج را خالی نموده و خود برنج را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله نهم: 7 تا 8 دقیقه بعد برنج را تست کنید. اگر مغز برنج خام و اطراف آن پخته بود، موقع آبکش کردن برنج است.
- مرحله دهم: در ادامه، ته قابلمه میزانی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه خود را در آن قرار دهید.
- مرحله یازدهم: حالا یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و روی آن را با لایه ای از لوبیا چشم بلبلی و شوید خشک بپوشانید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.
- مرحله دوازدهم: در آخرین لایه، میزانی زعفران دم نموده روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید. زمانی که قابلمه بخار کرد، حرارت شعله را کم کنید تا برنج دم بکشد.
- مرحله سیزدهم: در فاصله دم کشیدن برنج، گوشت را چک کنید و اگر پخته بود، میزانی نمک به آن بیفزایید.
- مرحله چهاردهم: حدود نیم ساعت بعد از دم گذاشتن برنج، درب قابلمه برنج را باز نموده و محتویات قابلمه را کمی زیر و رو کنید.
- مرحله پانزدهم: در نهایت، لوبیا پلوی شیرازی را داخل دیسی مناسب کشیده و دور آن را با تکه های گوشت پر کنید.
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
مدت زمان آماده شدن این غذا در صورت استفاده از مرغ، کوتاه تر است. تمام مواد لازم مطابق روش قبل است. با این تفاوت که به جای گوشت باید از 500 گرم فیله مرغ بهره ببرید. به علاوه، 1 عدد پیاز میانه کافی است و 2 حبه سیر هم به دستور اضافه می گردد. در ادامه، مراحل کار را با هم می بینیم:
دستور پخت لوبیا پلو شیرازی با مرغ
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ به صورت زیر است:
- مرحله اول: لوبیایی را که از قبل خیسانده اید آبکش نموده و با میزانی آب روی حرارت میانه قرار دهید تا خوب بپزد. برنج را هم پس از شستن با میزانی آب و نمک بخیسانید.
- مرحله دوم: پیاز و سیر را شسته و پوست بگیرید. سپس، پیازها را به صورت نگینی خورد نموده و با میزانی روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد، سیرهای خرد شده را هم به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا تکه های مرغ را به ترکیب سیر و پیاز اضافه نموده و میزانی تفت دهید. در ادامه، ادویه جات دلخواه را هم اضافه کنید.
- مرحله چهارم: وقتی عطر ادویه ها بلند شد، 1 لیوان آب داخل قابلمه مرغ بریزید. زمانی که آب آغاز به جوشیدن کرد، شعله را کم نموده و اجازه دهید مرغ به مدت 40 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
- مرحله پنجم: حالا آب برنج را خالی نموده و خود برنج را داخل میزانی آب و نمک در حال جوش بریزید تا نیم پز گردد. سپس، برنج را آبکش نموده و کف قابلمه ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید.
- مرحله ششم: تا اینجای کار لوبیا چشم بلبلی هم پخته است. برنج آبکش شده را به صورت لایه لایه با لوبیا چشم بلبلی و شوید خشک داخل قابلمه بریزید و در صورت دلخواه از میزانی زعفران دم نموده به عنوان چاشنی بهره ببرید.
- مرحله هفتم: برنج را به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بگذارید. سپس، آن را در دیسی مناسب کشیده و تکه های مرغ را در کنار آن قرار دهید. نوش جان
نکات مهم تهیه لوبیا پلو شیرازی
توجه به این نکات در طبخ این غذا، حاصل کار را بهتر نموده و ایده های بیشتری به شما می دهد:
- استفاده از شوید تازه، عطر و بوی قوی تری به این غذا می دهد.
- آبی که لوبیا چشم بلبلی را داخل آن ریخته اید دور بریزید، زیرا افزودن این آب به غذا، لوبیا پلوی شما را بدرنگ می نماید.
- پیش از سرو برنج، میزانی روغن حیوانی را با روغن مایع مخلوط نموده و روی برنج بدهید تا عطر و طعم غذا، چند برابر لذیذتر گردد.
- در صورت تمایل، چند چوب دارچین هم در میان لایه های برنج و لوبیا چشم بلبلی قرار دهید تا غذای شما عطر بیشتری پیدا کند.
اصول نگهداری لوبیا پلوی شیرازی
به جامانده لوبیا پلو شیرازی را در ظرفی دربسته ریخته و داخل یخچال بگذارید. البته از قرار دادن غذای گرم در یخچال خودداری کنید و اجازه دهید غذا به دمای محیط برسد.
جلوگیری از خراب شدن لوبیا پلو شیرازی
از نگه داشتن طولانی مدت غذا داخل یخچال خودداری کنید. بخصوص اینکه اگر لوبیا پلو شیرازی را با گوشت یا مرغ طبخ نموده اید، حتما طی 3 یا 4 روز آینده آن را مصرف کنید، زیرا گوشت پخته نهایتا 3 تا 4 روز کیفیت خود را در یخچال حفظ می نماید.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی
شما می توانید به جای شوید خشک از شوید تازه بهره ببرید. در این صورت، سبزی شوید را بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن کاملاً خارج گردد. سپس سبزی را به صورت ساطوری خرد نموده و مطابق روش هایی که گفته شد در طبخ غذا از آن بهره ببرید.
خواص لوبیا پلوی شیرازی
اضافه کردن لوبیا چشم بلبلی، شوید خشک و گوشت قرمز، ارزش غذایی این پلوی ترکیبی را افزایش داده و عطر و طعم بی نظیری به آن می دهد. برای مثال، لوبیا چشم بلبلی یکی از حبوبات عالی برای تقویت معده است و خاصیت ادرارآور دارد. برنج، سرشار از کربوهیدرات، آهن، منیزیم و ویتامین های گروه Bاست و سبزی شوید هم خواص معجزه آسایی در تقویت استخوان ها، بهبود هضم و درمان کم خونی دارد.
بفرمایید لوبیا پلوی شیرازی…
حالا که تمام مراحل لوبیا پلو شیرازی را با هم دیدیم، وقت درست کردن این غذای خوشمزه است. اما اگر وقت کافی ندارید، خبرنگاران هم انتخاب مناسبی است. با سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران هم می توانید لوبیا پلو را تهیه نموده و این غذای خوشمزه و خوش عطر و بو را مهمان خانه های خود کنید. پس، چاشنی های دلخواه خود مثل ترشی یا ماست را داخل سفره بچینید که غذای خوشمزه و گرم شما در راه است.
سوالات متداول
ترکیبات اصلی لوبیا پلوی شیرازی چیست؟
مواد اصلی این پلوی ترکیبی شامل برنج، لوبیا چشم بلبلی، شوید و ادویه های معطر است که می توان آن را بدون گوشت یا همراه با گوشت تکه ای یا مرغ سرو کرد.
مهم ترین ادویه های لوبیا پلوی شیرازی چیست؟
زردچوبه، فلفل و زعفران از ادویه های اصلی (همچون ادویه مخصوص لوبیا پلو) هستند. به علاوه، برگ بو و دارچین هم بوی زهم گوشت را از بین می برند.
مدت ماندگاری لوبیا پلو شیرازی با گوشت یا مرغ چقدر است؟
می توان این غذا را نهایتا بین 3 تا 4 روز در ظرفی دربسته داخل یخچال نگهداری کرد.
منبع: اسنپ فود