طرز تهیه کباب چنجه اصل را به همراه فوت و فن های آن یاد بگیرید
به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، چنجه کباب یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که امروزه در منطقه ها آسیایی و خاورمیانه هواداران بسیاری دارد. در طرز تهیه کباب چنجه ، باید ابتدا گوشت را به قطعات یک میزان و کوچک برش بزنید. پیاز رنده شده، آب لیمو ترش، روغن زیتون و فلفل را در یک کاسه مخلوط کنید و گوشت را داخل مواد بریزید. گوشت و مواد را 5 ساعت در یخچال استراحت دهید. در نهایت گوشت و دنبه را سیخ بزنید، مقداری نمک روی آن بپاشید و آن را روی زغال یا منقل گازی کباب کنید.

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/15.Kabab-Chenje-V2.mp4
کباب چنجه در فرم اصیل خود با گوشت گوسفند تهیه شده و در مهمانی ها سرو می گردد؛ البته این غذای سنتی را با گوشت گوساله نیز درست می نمایند. در ادامه قصد داریم به طرز تهیه کباب چنجه بپردازیم؛ پس اگر برای اولین بار قصد درست کردن چنجه گوسفندی و چنجه گوساله را دارید، حتماً این مقاله را تا خاتمه مطالعه کنید.
کباب چنجه | |
تعداد نفرات | 3 نفر |
زمان آماده سازی | 5 ساعت (با احتساب زمان استراحت مواد) |
زمان پخت | 30 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
میزان کالری در هر 100 گرم | 359 کیلوکالری |
طرز تهیه کباب چنجه رستورانی
ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که چنجه چیست؟ چنجه نوعی کباب است که می توان آن را با هر دو نوع گوشت گوسفند و گوساله تهیه کرد. در واقع درست کردن غذای چنجه با گوشت گوسفندی یا گوساله به انتخاب شما بستگی دارد. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه کباب چنجه با گوشت گوساله یا گوسفند را آموزش می دهیم تا نحوه درست کردن یک غذای فوق العاده خوشمزه را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه کباب چنجه گوسفندی و گوساله
در جدول زیر مواد لازم برای طرز تهیه چنجه رستورانی را معرفی نموده ایم. این میزان مواد اولیه برای 3 نفر در نظر گرفته شده است و در صورتی که بخواهید طرز تهیه چنجه گوسفندی برای 6 نفر را دنبال کنید، باید میزان مواد اولیه را به میزان دو برابر افزایش دهید.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
فیله یا ران گوسفند یا گوساله | 500 گرم |
دنبه | 200 گرم |
پیاز | 3 عدد |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
لیمو ترش میانه | 2 الی 3 عدد |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
کره | به میزان لازم |
ادویه کباب چنجه چیست؟
ادویه لازم برای طعم دار کردن کباب چنجه را می توان فلفل در کنار روغن زیتون، آب لیمو ترش و پیاز دانست. البته شما می توانید مطابق سلیقه خود، میزانی زعفران نیز به ترکیب مواد طعم دار کردن کباب چنجه اضافه کنید. نمک را نیز از قلم نیندازید، اما دقت داشته باشید که نمک را باید قبل از کباب کردن روی گوشت بریزید.
برترین گوشت برای چنجه
اگر تصمیم دارید کباب چنجه را در منزل درست کنید، بهتر است آن را با استفاده از راسته یا فیله گوشت گوسفندی تازه و ترد درست کنید؛ چراکه بافت نرمی داشته و پس از کباب شدن طعمی فوق العاده ایجاد می نماید. علاوه بر آن، بخش فیله یا راسته گوشت گوساله نیز به دلیل لطافتی که دارد، می تواند گزینه ای مناسب برای تهیه کباب چنجه باشد. به عنوان یک نکته یاریی، میزان گوشت چنجه برای هر نفر معمولا چیزی حدود 200 تا 250 گرم بوده و شما می توانید برای مرینیت یا مزه دار کردن آن، از موادی مانند ماست و پیاز بهره ببرید.
دستور پخت کباب چنجه مخصوص ایرانی
برای تهیه کباب چنجه گوسفندی، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
برای یک چنجه کباب خوشمزه، بهتر است گوشت باکیفیت تهیه کنید. هنگام سیخ زدن می توانید از تکه های سبزیجات مورد علاقه تان بین تکه های گوشت قرار دهید. چنجه در کنار برنج و گوجه کبابی طعمی بی نظیر خواهد داشت. با مزه دار کردن گوشت چنجه از شب قبل یک چنجه خوشمزه خواهید د اشت. با سرو میزانی برنج زعفرانی و زرشک در کنار چنجه یک غذای اصیل ایرانی را تجربه خواهید کرد. یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین کباب های ایرانی است برای خوش طعم شدن چنجه می توانید کمی زعفران، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.
- مرحله اول: در طرز تهیه کباب چنجه در منقل ابتدا گوشت را روی یک تخته قرار داده و آن را به قطعات مساوی 2 تا 3 سانتی متری تقسیم کنید. تمام قطعات گوشت باید هم میزان باشند؛ زیرا در غیر این صورت، هنگام کباب کردن تکه های کوچک تر می سوزند و قطعات بزرگ خام می مانند.
- مرحله دوم: پس از تکه کردن گوشت، نوبت به مزه دار کردن گوشت کبابی چنجه می رسد. برای تهیه مواد طعم دار کردن گوشت، ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده کنید.
- مرحله سوم: پیازها را به همراه آب لیموترش تازه و روغن زیتون در یک کاسه بزرگ بریزید و مخلوط کنید. اگر لیموی تازه در دسترس نبود، می توانید آبلیمو را نیز مورد استفاده قرار دهید.
- مرحله چهارم: در ادامه فلفل را به مواد بیفزایید، اما در این مرحله اصلاً به مواد و گوشت ها نمک اضافه نکنید؛ زیرا اضافه کردن نمک به گوشت کباب چنجه در این مرحله، موجب سفت شدن گوشت می گردد.
- مرحله پنجم: برای طعم دار کردن کباب چنجه گوشت های تکه شده را درون مواد بریزید و به آرامی مخلوط کنید. دقت داشته باشید که تمام گوشت ها باید به مواد آغشته شوند. سپس روی کاسه سلفون بکشید و آن را به مدت 5 ساعت درون یخچال قرار دهید. هرچقدر گوشت های مزه دار شده بیشتر در یخچال بمانند، طعم آن ها بهتر شده و پخت سریع تری خواهند داشت.
- مرحله ششم: پس از گذشت حداقل 5 ساعت، کاسه را از یخچال خارج کنید. در ادامه تمامی تکه های گوشت را به سیخ بکشید و اکنون زمان آن رسیده تا میزانی نمک روی گوشت بپاشید. بعلاوه برای طعم بهتر کباب چنجه، می توانید در بین گوشت ها کمی دنبه قرار دهید. البته اگر علاقه ای به دنبه ندارید، می توانید آن را حذف کنید؛ اما به طور کلی در رستوران ها و در طرز تهیه کباب چنجه ترد و خوشمزه همواره میزانی دنبه وجود دارد.
- مرحله هفتم: برای کباب کردن چنجه گوسفندیمی توانید از زغال، فر یا منقل های گازی بهره ببرید، اما کباب چنجه روی زغال طعم بسیار بهتری دارد. اگر در خانه هستید یا به زغال دسترسی ندارید، می توانید این غذای محبوب را درون فر یا با استفاده از کباب پز آماده کنید. به همین شکل ممکن است که شما برای تهیه کباب ترش نیز به سراغ هر یک از این ابزارهای پخت و پز بروید.
- مرحله هشتم: در صورتی که از منقل زغالی برای تهیه کباب چنجه استفاده می کنید، بهتر است تا زغال را به یک میزان کف منقل پخش کنید و ابتدا اجازه دهید تا شعله و حرارت آن به خوبی ایجاد گردد. البته به خاطر داشته باشید که در طرز تهیه کباب چنجه در منقل، باید کباب روی حرارت ملایم مغز پخت گردد. در این مرحله می توانید کمی کره و زعفران دم شده را با استفاده از یک قلم مو، دو طرف گوشت ها بمالید تا نتیجه نهایی بهتر گردد. طرز تهیه چنجه رستورانی به همین سادگی بود، نوش جان.
طرز تهیه کباب چنجه گوسفندی در فر
چنجه را می توانید مانند طرز تهیه شیشلیک در فر نیز آماده کنید و یک کباب خوشمزه داشته باشید. برای تهیه چنجه کباب گوسفندی در فر مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: گوشت را با ترکیب پیاز رنده شده، آب لیمو ترش، روغن زیتون و فلفل مزه دار کنید و در یخچال استراحت دهید. سپس تکه های گوشت را به سیخ های کوتاه فلزی یا چوبی بکشید.
- مرحله دوم: سینی فر را کمی چرب کنید و تعدادی فلفل و گوجه فرنگی کف سینی بچینید. در ادامه سیخ های کباب را روی سبزیجات بگذارید، یک عدد پیاز را حلقه حلقه نموده و روی سیخ ها قرار دهید.
- مرحله سوم: فر را از قبل روشن نموده و با حرارت 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. زمانی که فر داغ شد، سینی را درون آن بگذارید.
- مرحله چهارم: زمان پخت چنجه کباب در فر حدود یک ساعت است. به خاطر داشته باشید که در این زمان چند بار به آن سر بزنید و روی کباب ها را با مخلوط کره و زعفران دم نموده چرب کنید تا گوشت ها سفت نشوند.
به همین شکل می توانید در طرز تهیه چنجه در مایکروویو، از سیخ های چوبی یاری گرفته و کباب چنجه با ران گوسفندی را به همراه گوجه و فلفل کبابی در فر قرار دهید تا آماده گردد.
طرز تهیه چنجه در ماهیتابه
اگر می خواهید تا کباب چنجه را در ماهیتابه آماده کنید، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:
- مرحله اول: برای تهیه چنجه در تابه، باید از سیخ های چوبی بهره ببرید. برای این کار ابتدا سیخ های چوبی را به مدت 4 ساعت در آب خیس کنید تا آماده قرار گرفتن در تابه و تحمل مراحل کباب شدن باشند.
- مرحله دوم: گوشت را در پیاز رنده شده، آب لیمو ترش، روغن زیتون و فلفل مزه دار کنید و به سیخ بکشید.
- مرحله سوم: میزانی روغن داخل تابه بریزید و کباب چنجه را در تابه سرخ کنید. در نهایت کباب را پس از آماده شدن، در ظرف سرو قرار دهید.
طرز پخت چنجه به سبک رستورانی آنقدر که به نظر می رسد، سخت نیست و تنها باید همه نکات را با دقت رعایت کنید.
دلیل سفت شدن کباب چنجه
برش گوشت برای تهیه کباب چنجه اهمیت دارد و در اینجا باید به یک فوت کوزه گری اشاره کنیم. اگر گوشت را در خلاف جهت بافت آن برش بزنید، شیره گوشت و خونابه آن خارج شد و گوشت پس از کباب کردن سفت می گردد. بعلاوه اضافه کردن نمک در ابتدای طعم دار کردن گوشت را نیز می توان از دیگر دلایل سفت شدن چنجه دانست.
نکاتی در مورد تهیه کباب چنجه ترد و خوشمزه
در طرز تهیه کباب چنجه خوشمزه، نکات زیر را به یاد داشته باشید:
- حتماً نمک را پس از سیخ زدن بهکباب اضافه کنید تا گوشت سفت نگردد.
- برای طرز تهیه چنجه ترد، می توانید درون مواد کباب از کیوی هم بهره ببرید. کیوی باعث تردتر شدن کباب چنجه می گردد، اما توجه داشته باشید که نباید در اضافه کردن کیوی زیاده روی کرد. استفاده از کیوی یکی از نکات مهم برای نرم شدن گوشت کباب چنجه است، اما باید در استفاده از آن تعادل را رعایت کنید.
- در صورتی که تمایل دارید تا کباب چنجه ماستیدرست کنید، باید به مواد کباب، ماست اضافه کنید. ماست نیز مانند کیوی در ترد شدن کباب چنجه موثر است. در طرز تهیه کباب چنجه گیلانی نیز معمولا از ماست استفاده می گردد. در تهیه طرز تهیه کباب برگ نیز می توان به همین شکل، از ماست استفاده کرد.
- اگر به زغال دسترسی دارید بهتر است برای خوش طعم شدن چلو کباب چنجه از منقل زغالی بهره ببرید. یک نکته مهم قبل از آغاز تهیه کباب چنجه این است که باید حتما در مورد آماده کردن زغال، تمهیدات لازم را اندیشیده باشید.
- استفاده از تکه های دنبه بین گوشت کباب چنجه، باعث می گردد تا در هنگام پخت کباب، دنبه کمی آب شده و بدین طریق از سوختن گوشت جلوگیری گردد.
- هرچه قدر که گوشت مزه دار شده بیشتر در یخچال بماند، کباب تردتر و خوشمزه تری خواهید داشت.
- اگر بوی گوشت را دوست ندارید، می توانید از تعداد بیشتری پیاز در مواد کباب بهره ببرید و زمان بیشتری آن را درون مواد مرینیت کباب چنجه قرار دهید.
- بهتر است قبل از سیخ زدن گوشت ، آن را با کنار چاقو بکوبید تا کمی نازک شوند.
- اگر می خواهید طرز تهیه چنجه زعفرانی را دنبال کنید، حتما یک استکان زعفران دم نموده آماده داشته باشید و یک ساعت قبل از کباب کردن روی گوشت ها بریزید تا به خوبی طعم و عطر زعفران را به خود بگیرند.
با رعایت تمامی نکات این دستور پخت؛ به راحتی می توانید یک چنجه کباب خوشمزه تهیه کنید. چنجه را هم به عنوان خوراک یعنی همراه نان و هم با برنج سرو می نمایند. ضمناً بهتر است که در کنار گوشت، فلفل و گوجه کبابی نیز قرار دهید.
بعلاوه می توان از انواع چاشنی ها مانند ترشی و زیتون پرورده نیز در کنار کباب پر، این غذای سنتی ایرانی استفاده کرد. گفتنی است که اگر کباب چنجه را برای مهمانی آماده می کنید، بهتر است در نزدیک ترین زمان ممکن به سرو غذا آن را کباب کنید.
روش نگهداری کباب چنجه
حال که با نحوه درست کردن کباب چنجه آشنا شدید، این سوال پیش می آید که چنجه را چگونه نگهداری کنیم؟ مشابه طرز تهیه پلا کباب ، کباب چنجه را پس از خنک شدن در ظرفی درب دار قرار دهید و در یخچال بگذارید. کباب چنجه به مدت 3 تا 4 روز در یخچال سالم مانده و قابل مصرف است.
جلوگیری از خراب شدن کباب چنجه
بدون شک کباب چنجه تازه، طعم مجذوب کننده تری دارد؛ اما اگر میزانی از غذا باقی ماند، آن را حتما در یخچال بگذارید. اگر گوشت کباب شده در خارج از یخچال باقی بماند، خراب می گردد. بعلاوه دقت داشته باشید که درب ظرف نگهداری از غذا کاملا بسته باشد.
کباب چنجه و طعمی که فراموش نمی گردد!
در این مطلب از مجله خبرنگاران ، مراحل تهیه کباب چنجه در خانه را به همراه نکات پخت آن آموزش دادیم. اگر وقت پخت این کباب بی نظیر را ندارید، نگران نباشید! با سفارش آنلاین غذا به راحتی می توانید کباب چنجه را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید. به این ترتیب، دیگر احتیاجی نیست که برای آماده شدن گوشت کباب منتظر بمانید یا فرایند تهیه آن و به راه افتادن دود کباب در منزل را تحمل کنید.
سوالات متداول
در طرز تهیه کباب چنجه از چه گوشتی استفاده کنیم؟
کباب چنجه را در حالت اصیل خود با گوشت گوسفندی درست می نمایند؛ اما در تهیه این کباب می توان از گوشت گوساله هم استفاده کرد.
برترین قسمت گوشت گوساله برای کباب چنجه کدام قسمت است؟
راسته گوساله، برترین قسمت آن برای تهیه کباب چنجه است که دلیل آن را می توان بافت نرم و چرب بودن گوشت راسته گوساله دانست.
گوشت کباب چنجه را چگونه طعم دار کنیم؟
برای مزه دار کردن گوشت کباب چنجه، گوشت را به مدت 5 ساعت در ترکیبی از پیاز رنده شده، آب لیمو ترش، روغن زیتون و فلفل قرار دهید و آن را در یخچال بگذارید.
منبع: اسنپ فود