طرز تهیه سوپ خامه ای یکی از برترین پیش غذاها
به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، سوپ ، یکی از برترین پیش غذاها در میان همه افراد در سراسر دنیاست. در این میان سوپ خامه ای یک سوپ مجلسی برای مهمانی ها محسوب می گردد. این سوپ به علت داشتن بافت سبک و یک دستی که دارد، می تواند برترین پیش غذا برای یک مهمانی مجلل باشد. در ترکیبات این سوپ مواد مغذی بسیار زیادی از قبیل پروتئین، کلسیم، اسیدهای چرب مفید و مواد معدنی موجود است. علاوه بر مقوی بودن، سوپ خامه ای طعمی بسیار دلچسب دارد و می تواند یک گزینه مناسب برای میل کردن در یک روز سرد زمستانی باشد. سوپ خامه ای برای بچه ها و سالمندان یک غذای کامل برای تقویت سیستم ایمنی محسوب می گردد.
طرز تهیه انواع سوپ خامه ای
سوپ خامه ای به روش های متعددی پخته می شود؛ اما موضوعی که درهمه انواع آن وجود دارد این است که پایه کار براساس شیر و خامه است. شاید بعضی افراد تصور نمایند که استفاده از خامه در سوپ مناسب نیست، ولی کافیست یکبار طعم و ترکیب بی نظیری که در بافت سوپ خامه ای موجود است را امتحان نمایند! ترکیب قارچ، هویج، آب مرغ و شیر مزه ای نو را خلق می نماید که شما را شگفت زده خواهد نمود. بعضی افراد سوپ خامه ای را با عنوان سوپ تبریزی نیز می شناسند و این موضوع به خواستگاه آن برمی شود. سوپ خامه ای پیش غذایی کامل است و می تواند گزینه مناسبی برای بچه ها، جوانان، میانسالان و کهنسالان محسوب شود. با ما باشید تا با طرز تهیه انواع سوپ جو، شما را همراه کنیم.
طرز تهیه سوپ خامه ای با شیر و مرغ
زمان پخت سوپ خامه ای با شیر و مرغ حدود 30 دقیقه است. به همین علت می تواند یکی از گزینه های سریع برای لذت بردن از طعم یک سوپ بی نظیر باشد. یک نکته مهم در خصوص پخت این سوپ این است که محتویات آن نباید رنگ آن را از حالت شیری خارج کند. این سوپ سرشار از فیبر، پروتئین، مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و فسفر است. این مواد درست همان ترکیباتی است که برای رشد و ترمیم بافت های بدن انسان نقش اساسی را ایفا می نمایند. شما می توانید برای پخت این سوپ از دستگاه های سوپ ساز نیز بهره ببرید. البته اگر نظر ما را بخواهید، تهیه این سوپ به شکل سنتی طعم لذیذتری خواهد داشت.
مواد لازم برای پخت سوپ خامه ای با شیر و مرغ
همه مواد تشکیل دهنده این سوپ بسیار زودپز هستند. این مواد عبارتند از:
مواد لازم | اندازه لازم (برای 5 نفر) |
قارچ | 5 عدد میانه |
جو پوست کنده | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد میانه |
سینه مرغ میانه | 1 عدد |
جعفری خشک یا تازه | به اندازه لازم |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه | به اندازه لازم |
شیر | 1 لیوان |
خامه | 150 میلی لیتر |
کره حیوانی | 4 قاشق غذاخوری |
دستور پخت سوپ خامه ای با شیر و مرغ
برای تهیه این سوپ خوشمزه ضروری است، ابتدا پیاز را رنده یا خیلی ریز خرد کنید. سپس قالب کره را در ماهیتابه قرار دهید که آب شود. برای آب کردن کره از حرارت بسیار کم بهره ببرید تا مزه آن تغییری نکند. پیازها را به کره اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سبک شوند (لازم نیست کاملاً سرخ شوند). سپس سینه مرغ را که به قطعات ریز تکه تکه نموده اید را به پیاز اضافه کنید.
پس از تفت دادن پیازها با مرغ، ادویه های لازم را اضافه کنید. در این مرحله بهتر است ادویه ها نیز کمی تفت بخورند. در ظرفی دیگر قارچ ها را با کمی روغن تفت دهید تا کاملا ً آب آن ها کشیده شود. می توانید به قارچ نمک و فلفل هم اضافه کنید. جدا تفت دادن قارچ باعث می شود که ظاهر سوپ شما زیباتر شود. علاوه بر این قارچ نیز خوش طعم تر خواهد شد.جو پوست کنده که از شب قبل خیسانده اید، را به درون قابلمه اضافه کنید. سپس اندازه مناسبی آب را برای پخت جو درون قابلمه قرار دهید. پس از 15 دقیقه که جو کاملا له شد، شیر و خامه را به آرامی به سوپ اضافه می کنیم. در این مرحله با هم زدن از گلوله گلوله شدن خامه جلوگیری کنید. 5 دقیقه قبل از خاموش کردن سوپ، جعفری خشک شده یا تازه را به سوپ اضافه کنید. جعفری باید در مراحل پایانی به سوپ اضافه شود تا عطر و طعم آن کاملاً حفظ شود. پس از 15 دقیقه دیگر، سوپ خامه ای شما آماده است و می توانید با لیموترش تازه میل کنید.
طرز تهیه سوپ خامه ای ساده
در این سوپ که مشابه سوپ قبلی تهیه می شود، به جای تکه های مرغ از آب مرغ استفاده می شود . به همین علت سوپ خامه ای ساده بافتی یک دست تر، نرم تر و سبک تر را خواهد داشت. این سوپ گزینه مناسبی برای بچه های است که از خوردن مرغ، شیر یا قارچ امتناع می نمایند . سوپ خامه ای ساده حتماً همان چیزی است که بچه ها عاشق آن می شوند.
مواد لازم برای پخت سوپ خامه ای ساده
مواد غذایی کم و در دسترس باعث شده که سوپ خامه ای را در کمترین زمان ممکن سریع تهیه کنید. ترکیبات این سوپ عبارتند از:
مواد لازم | اندازه لازم (برای 5 نفر) |
جو پوست کنده شده | نیم پیمانه |
شیر کم چرب | 1 لیتر |
آب مرغ | 1 لیتر |
کره حیوانی | 25 گرم |
عصاره مرغ | 1 عدد |
هویج | یک عدد میانه |
آرد سفید | 2 قاشق |
پیاز | یک عدد میانه |
نمک، فلفل و آبلیمو | به اندازه لازم |
خامه | 100 گرم |
دستور پخت سوپ خامه ای ساده
برای تهیه این سوپ ساده خوشمزه باید مراحل زیر را پیش بگیرید:
- ابتدا قارچ را به صورت حلقه های بسیار نازک برش دهید و کنار بگذارید. سپس هویج و پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و آن را نیز کنار بگذارید. در قابلمه ای نسبتا بزرگ کره حیوانی خود را آب کنید.
- پیاز را به کره آب شده اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سبک شود. پس از کشیده شدن آب پیاز، قارچ ها را به آن اضافه نموده و هم بزنید. توجه داشته باشید که می توانید برای اینکه قارچ شما حالت کاملا بدون آب باشد می توانید آن را در ظرف جداگانه ای کاملاً تفت دهید و سپس آن را به سوپ اضافه کنید.
- بعد از تفت قارچ، نوبت به تفت دادن هویج ها می رسد. هویج بهتر است رنده نشود، زیرا ظاهر سوپ را نارنجی رنگ می نماید. سپس ادویه ها را به این مخلوط اضافه کنید.
- در این مرحله جو پوست گرفته شده، عصاره مرغ و آب مرغ را به محتویات قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا جوها خوب پخته شوند و مواد سوپ به یکدیگر دست بدهند. این مرحله حدود 15 دقیقه زمان می برد.
- پس از پخته شدن جو، نوبت به افزودن خامه و شیر است. در یک قابلمه کره را آب نموده و آرد را با آن کمی تفت بدهید. سپس شیر و خامه را به آن اضافه کنید تا قوام بگیرد. دقت داشته باشید که شیر و خامه شما نباید سرد باشد. پس قبل از افزودن می بایست آن ها را در خارج از یخچال قرار دهید. مخلوط شیر، آرد و خامه را آرام آرام به قابلمه اضافه کنید. دقت داشته باشید که همزمان باید سوپ را هم بزنید تا یک دست شود.
- به علت حساسیت شیر و خامه به حرارت، ضروری است پس از افزودن آن ها، سوپ را به طور دائم حدود 10 دقیقه هم بزنید. این کار باعث می شود خامه در سوپ حالت بریده بریده نداشته باشد. بعلاوه از ته گرفتن سوپ شما جلوگیری می نماید. توجه داشته باشید پس از افزودن شیر و خامه، درب قابلمه باید باز باشد؛ زیرا احتمال سر رفتن سوپ وجود دارد.
- مرحله آخر افزودن جعفری است. پس از 2 الی 3 دقیقه سوپ خامه ای شما آماده است! می توانید آن را با نان کروتُن یا تست سرو کنید!
دستور پخت سوپ خامه ای با کلم بروکلی
این سوپ یکی از مقوی ترین سوپ ها محسوب می شود و طعم بسیار لذیذی نیز دارد. این سوپ بهتر است برای سالمندان کاملاً میکس شده تهیه شود. پیشنهاد ما این است که کلم بروکلی و محتویات دیگر این سوپ به صورت خرد شده در سوپ خامه ای قرار بگیرد. در ادامه به نحوه طبخ این سوپ خوشمزه می پردازیم:
مواد لازم برای تهیه سوپ خامه ای با کلم بروکلی
بهتر است مواد لازم برای تهیه این سوپ را تازه بخرید تا طعم سوپ شما شگفت انگیز شود. مواد لازم برای پخت سوپ خامه ای کلم بروکلی به توضیح زیر است:
مواد لازم | اندازه لازم (برای 5 نفر) |
پیاز | 1 عدد میانه |
کلم بروکلی | 400 گرم |
روغن | یک قاشق غذاخوری |
کره | 20 گرم |
تره فرنگی (دلخواه) | 1 عدد میانه |
هویج | 1 عدد میانه |
برنج سفید (ترجیحاً برنج ایرانی) | سه قاشق غذاخوری |
آب یا آب مرغ | به اندازه لازم |
جوز هندی رنده شده | 1 عدد |
برگ بو | 1 عدد |
خامه | 3 الی 4 قاشق غذاخوری |
پنیر نرم | 100 گرم |
نمک و فلفل | به اندازه کافی |
دستور پخت سوپ خامه ای با کلم بروکلی
برای تهیه این سوپ خوشمزه مراحل زیر را انجام دهید:
- کلم بروکلی را به خوبی بشویید و آن را به تکه های کوچک برش دهید. هویج و درصورت تمایل قارچ را نیز خرد کنید و کنار بگذارد.
- در یک قابلمه نسبتا بزرگ اندازهی کره را آب کنید و کمی روغن نیز به آن اضافه کنید. سپس پیاز، تره فرنگی و هویج را باهم به آن اضافه کنید و اجازه دهید که با یکدیگر دست بدهند. پس از سبک شدن مواد می توانید کلم بروکلی، برنج، آب مرغ و برگ بو را به آن اضافه نموده و اجازه دهید تا جوش بیاید.
- در این مرحله سوپ باید حدود 15 الی 20 دقیقه خوب جوش بخورد. پس از آن ضروری است برگ بو را خارح کنید و ادویه ها را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- در این مرحله ضروری است شیر، خامه و پنیر نرم را باهم مخلوط نموده و به آرامی به سوپ اضافه کنید. در این مرحله سوپ باید مدام هم بخورد تا ته نگیرد. در مراحل آخر سبزیجات تازه یا خشک شده را به آن اضافه نموده و اجازه دهید که به مدت 3،4 دقیقه بپزند. پس از این سوپ خامه و بروکلی شما آماده است. بعضی افراد به مخلوط سوپ خود پنیر چدار، قارچ یا سبزیجات مورد علاقه خود را اضافه می نمایند. این موضوع سلیقه ای است و می توانید درصورت تمایل آن را امتحان کنید.
نکات مهم در طبخ سوپ خامه ای
پخت این سوپ سبک و مقوی، فوت و فن های خودش را دارد که ضروری است به آن ها توجه کنید:
- افزودن خامه و شیر باید به آرامی صورت بگیرد تا خامه به صورت بریده بریده در سوپ دیده نشود.
- خامه و شیر باید قبل از افزودن به سوپ، به دمای محیط برسند. نباید خامه سرد را به سوپ افزود.
- سوپ خامه ای باید مدام هم بخورد. این کار باعث می شود که سوپ بافت نرم، منسجم و یک دستی داشته باشد و زیر آن نیز نگیرد.
- آب قارچ ها باید کاملا گرفته شود تا رنگ آن ها، رنگ سوپ را تیره نکند.
- بهتر است همواره یک قابلمه بزرگ برای طبخ سوپ خامه ای را درنظر بگیرید. زیرا دراین صورت محتویات سوپ خوب با یکدیگر دست می دهند. بعلاوه همانطور که می دانید شیر و خامه به راحتی سر می روند. پس اگر قابلمه شما بزرگ باشد و درب آن را باز بگذارید، محل است که سوپ شما سر برود.
- بهتر است به جای میکس یا رنده ترکیبات سوپ، آن ها را ریز خرد کنید و از شکل غذای خود لذت ببرید.
- این سوپ به صورت گرم سرو می شود.
- می توانید برای لعاب دار کردن این سوپ از یک سیب زمینی پخته و رنده شده در آن بهره ببرید.
- برای خوش طعم کردن سوپ خامه ای می توانید از عصاره مرغ هم بهره ببرید.
- هویج را به صورت نگینی بسیار ریز خرد نموده و به سوپ اضافه کنید. دراین صورت رنگ سوپ شما، نارنجی نخواهد شد.
- اگر مایلید که کالری دریافتی از این سوپ کمتر باشد، از خامه و شیر کم چرب بهره ببرید.
- پس از افزودن شیر می توانید، خامه را به اندازه دلخواه خود در سوپ قرار دهید.
- دقت داشته باشید که کره نباید با حرارت بالا آب شود، زیرا طعم و بوی آن تغییر می نماید.
- بهتر است درصورتی که مایلید از فلفل سیاه یا جوز هندی برای طعم دار گردن سوپ استفاده می کنید، آن ها را با سوپ مخلوط نکنین و فقط بالای ظرف خود قرار دهید.
ارزش غذایی سوپ خامه ای
این سوپ را می توان از سوپ های نسبتاً پرکالری به حساب آورد. به همین علت توصیه می شود که این سوپ خوشمزه را حتما برای بچه های که در سنین رشد قرار دارند، طبخ کنید. همانطور که گفته شد این سوپ دستورپخت های بسیار متنوعی دارد . افزودن کلم بروکلی، پنیر چدار و سیر می تواند طعم و ارزش غذایی این سوپ را تغییر دهد. اما به طور کلی وجود قارچ، عصاره مرغ و هویج باعث می شود که این سوپ مجموعه ای از مواد مغذی را در خود جای دهد. اطلاعات تغذیه ای سوپ خامه ای به ازای یک کاسه میانه در زیر آمده است:
- چربی اشباع: 2 گرم
- اسیدهای چرب: 4 گرم
- کربوهیدرات: 6 گرم
- فیبر: 3 گرم
- پروتئین: 9 گرم
- نمک: 1.09 گرم
- کالری کل: 97 کیلو کالری
همانطور که در فهرست ارزش غذایی سوپ خامه ای دیدید، این سوپ اندازه پروتئین بسیار بالایی دارد. حال اگر درون آن از کلم بروکلی یا نخود فرنگی بهره ببرید این اندازه دو برابر می شود . اگر به طعم کره در این سوپ حساسیت دارید، می توانید از روغن های مختلفی مانند زیتون، کنجد یا آفتابگردان بهره ببرید.
سوپ خامه ای برای چی خوبه؟
سوپ خامه ای خوراکی با ارزش غذایی بالاست و می توان آن را به عنوان یک وعده کامل نیز به شمار آورد. این سوپ به علت داشتن پروتئین فراوان سیستم ایمنی بدن را دربرابر بسیاری از بیماری ها ایمن می نماید. بعلاوه وجود پروتئین برای عضله سازی، تقویت قوای جسمی و بهبود عملکرد بدن نقش مهمی دارد. ضروری است بدانید که وجود خامه و شیر نیز به عنوان منبع غنی از کلسیم از پوکی استخوان در سالمندان جلوگیری می نماید. این موضوع درمورد بچه ها باعث رشد استخوان ها و تقویت آن ها می شود.
طبع این شیر گرم است، به همین علت گزینه مناسبی برای پخت در روزهای سرد زمستانی است. آنتی اکسیدان های فراوانی که در کلسیم، قارچ و سبزیجات این سوپ وجود دارد، بدن را دربرابر بیماری هایی مانند سرطان و اختلالات عملکردی محافظت می نماید.این سوپ برای کسانی که از خوردن سوپ های تکراری خسته شده اند بسیار مناسب است. وجود شیر باعث تامین ویتامین دی بدن شده و راه مناسبی برای جلوگیری از پوکی استخوان است. در ادامه به فواید دیگر سوپ خامه ای اشاره خواهیم کرد:
- دارای پروتئین بالا و سیر نماینده
- جلوگیری از سرطان
- کاهش کلسترول
- افزایش چربی های مفید خون مانند HDL
- کاهش بیماری های روده ای
- یاری به هضم غذا و جلوگیری از یبوست
- پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی
- پیشگیری از سکته قلبی و مغزی
سخن پایانی
سوپ خامه ای با ظاهر سفید و هوس انگیز خود، گزینه مناسبی برای سرو در کنار خانواده، دوستان و مهمانی هاست. این سوپ سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن است و می تواند سیستم ایمنی را تقویت کند. زمان پخت پایین و ترکیبات کم این سوپ باعث شده که سوپ خامه ای به عنوان گزینه ای مناسب برای پخت آن باشد. شما می توانید برای کم چرب کردن این سوپ، از کره کمتر و شیر و خامه کم چرب بهره ببرید. نکته بسیار مهم در طبخ این سوپ این است که حتماُ آن را در قابلمه ای بزرگ بپزید تا ته نگیرد و قوام مناسبی داشته باشد.
منبع: تاپ تراول