روش های افزایش وزن گیری جنین و نکات مهم آن در طب سنتی

به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، مصرف مناسب و اصولی تغذیه در دوران بارداری می تواند وزن گیری جنین را به نحو احسن تضمین کند. از آنجا که کمبود وزن جنین ناشی از تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری است و این مسئله منجر به سوء تغذیه جنین در رحم و بیماری های دیگر می شود، در این مقاله ما به اهمیت وزن گیری جنین و مواد غذایی مورد نیاز مادر باردار پرداخته ایم.

روش های افزایش وزن گیری جنین و نکات مهم آن در طب سنتی

اصول تغذیه مادر برای وزن گیری جنین

تغذیه مناسب در این دوران بسیار ساده است؛ فقط کافی است که مادران به سه اصل برای وزن گیری بهتر جنین توجه کنند:

1. اینکه مادر باید در این دوران از غذاهای متنوعی استفاده کند.

2. غذای مصرفی آن ها باید به حدی باشد که نه به اضافه وزنی ناکافی در آن ها منجر شود (که می تواند زمینه بیماری هایی مثل دیابت بارداری در مادران را فراهم می کند) و نه اینکه مادر کاهش وزن داشته باشد.

3. در نهایت غذای مصرفی باید متناسب باشد؛ یعنی مادر باید بداند چه موقع از چه نوع غذایی استفاده کند تا جنین در هر سنی به وزن ایده آل برسد. مثلا مادری که خود را صرفا با نان سیر می کند، ممکن است احساس گرسنگی نکند، اما ممکن است برخی مواد مغذی مورد نیاز این دوران را دریافت نکرده باشد.

وزن گیری جنین به چه چیزهایی بستگی دارد؟

بسکمک از مادران ممکن است این سوال را داشته باشند که بالا رفتن وزن جنین به مواردی بستگی دارد؟ آیا فقط مصرف غذای مقوی در وزن گیری جنین دخیل است؟ در پاسخ باید گفت که علاوه بر یک رژیم غذایی مناسب، به خصوص در 4 هفته پایانی بارداری، استفاده از چندین دارو و ویتامین نیز نقش به سزایی در وزن گیری جنین دارد. این داروها به شرح زیر هستند:

1. ویتامین های پریناتال

این مکمل ها شباهت بسیار زیادی به مولتی ویتامین ها دارند که بخاطر داشتن ویتامین های بسیار مهم و داشتن سطح آهن و فولیک اسید بسیار بالا، سلامت مادر و کودک را تضمین می کنند.

2. اسیدفولیک

فولیک اسید نام دیگر ویتامین b9 است و حالت طبیعی آن که در مواد غذایی موجود است فولات نام دارد. دریافت میزان کافی فولیک اسید به میزان حداقل 0/4 تا 0/6 در دوران بارداری توصیه می شود.

مصرف اسید فولیک علاوه بر پیشگیری از بروز نقص های عصبی در جنین، نقش مهمی در افزایش وزن جنین نیز دارد.

3. خواب و استراحت کافی

به اندازه کافی خواب راحت داشته باشید تا بدنتان آمادگی پذیرش و جذب مواد مغذی را داشته باشد. اگر بدن شما به خوبی مواد مغذی غذا را جذب کند، حتما جنین هم از آن بهره مند می شود.

4. ریلکس بودن و آرامش داشتن

به خود سخت نگیرید. مراقب باشید نگرانی ها باعث استرس بیش از حد نشوند؛ زیرا استرس مستقیما بر کاهش وزن مادر و جنین تاثیر می گذارد.

5. ورزش کردن

هر نوع ورزشی در دوران بارداری، به خصوص ماه های آخر مناسب نیست. بهترین ورزشی که تمامی پزشکان زنان و زایمان برای وزن گیری جنین و مادر توصیه می کنند، پیاده روی آهسته در روز، حداقل به مدت نیم ساعت است.

جدول وزن گیری جنین

در ابتدای سه ماهه سوم بارداری، کودک وزنی تقریبا 900 تا 1130 گرم دارد. این وزن ممکن است در ماه هشتم بارداری دو برابر شود، یعنی به وزنی تقریبا 2200 گرم برسد. در ماه پایانی، کودک شما حدوداً هفته ای 220 گرم اضافه خواهد کرد و در زمان زایمان وزن او می تواند بین 2 کیلو و 700 گرم تا 4 کیلوگرم باشد.

به طور کلی وزن مناسب جنین، از اولین روز تا آخرین روز بارداری، مظابق جدول زیر است.

مدت بارداریمتوسط وزن جنین (گرم)
8 هفته1
9 هفته2
10 هفته4
11 هفته7
12 هفته14
13 هفته23
14 هفته43
15 هفته70
16 هفته100
17 هفته140
18 هفته190
19 هفته240
20 هفته300
21 هفته360
22 هفته430
23 هفته501
24 هفته600
25 هفته660
26 هفته760
27 هفته875
28 هفته1005
29 هفته1153
30 هفته1319
31 هفته1502
32 هفته1702
33 هفته1918
34 هفته2146
35 هفته2383
36 هفته2622
37 هفته2859
38 هفته3083
39 هفته3288
40 هفته3462
41 هفته3597
42 هفته3685

غذاهای تقویتی برای وزن گیری جنین

  • مصرف محصولات لبنی مخصوصا ماست و کشک که نسبت به سایر لبنیات کلسیم بیشتری دارند.
  • مصرف سیب زمنی شیرین در دوران بارداری به دلیل داشتن بتاکاروتن به شدت توصیه می شود. بتاکاروتن یک ترکیب گیاهی است که به ویتامین A در بدن تبدیل می شود. از مهم ترین عملکرد ویتامین A می توان به رشد و تمایز سلول های جنین در حال رشد اشاره کرد.
  • در دوران بارداری تخم مرغ بخورید. این مواد مغذی حاوی پروتیین و حدود 113 میلی گرم کولین است که یک مواد مغذی عالی برای رشد وزن و مغز جنین است.
  • گوشت گاو و مرغ از دیگر منابع فوق العاده از پروتئین با کیفیت هستند. این گوشت ها علاوه بر پروتئین غنی از آهن، کولین و ویتامین B هستند که همه این ها از مواد مغذی ضروری در دوران بارداری به حساب می آیند.
  • خوردن غلات کامل نه تنها به تامین نیازهای کالری مصرفی در بارداری، کمک می کند، بلکه بخاطر داشتن ویتامین B بخصوص در سه ماهه دوم و سوم، بیشترین تاثیر را بر وزن گیری جنین دارد.
  • مصرف گوشت انواع ماهی به دلیل اینکه سرشار از امگا 3 است، یکی از مواد غذایی تاثیر گذار بر وزن جنین است.
  • بروکلی و سبزیجات تیره و سبز بخورید که حاوی امل فیبر، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A، کلسیم، آهن، فولات و پتاسیم هستند. مصرف سبزیجات فراوان در دوران بارداری سبب کاهش کمبود وزن نوزاد هنگام تولد می شود.
  • میوه خشک خیلی بیشتر از میوه خام بر وزن گیری جنین موثر است. مصرف این نوع میوه ها میوه خشک به دلیل داشتن کالری، فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی زیاد، در سه ماهه سوم بارداری توصیه می شود.
  • مصرف روزانه 1-2 آب در دوران بارداری شدیدا توصیه می شود. با خوردن آب فراوانی که از انواع نوشیدنی ها دریافت می کنید نه تنها به وزن گیری جنین کمگ می کنید، بلکه به کاهش یبوست و کاهش خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری، که در دوران بارداری رایج است هم کمک خواهید کرد.

نکات وزن گیری جنین در طب سنتی

  • نوشیدن ترکیبی از آب سیب، عسل و گلاب، نوشیدنی مناسبی برای خانم های باردار است.
  • جایگزین چای صبحانه، 1 تا 2 قاشق غذاخوری شیره انگور در آب جوش حل شده است که مادر می تواند روزانه مصرف کند.
  • مصرف سوپ جو همراه سبزیجاتی مثل جعفری و گشنیز و تره و جعفری و مصرف آش جو برای رشد جنین های کم وزن بسیار مناسب است.
  • عصاره گوشت داروی تقویت مادر؛ عصاره گوشت، حاصل عصاره تکه ای گوشت است که در ظرف شیشه ای در بسته به صورت بن ماری حرارت دیده باشد. مایع ایجاد شده در شیشه، با اینکه حجم کمی دارد، اما برای تقویت قوای مادر و جنین به خصوص در خانم هایی که اشتهای کمی دارند، بسیار مفید است.
  • استفاده از روغن بادام شیرین در پخت غذاها فراموش نشود.
  • استراحت کافی و آرامش هم از مواردی است که سبب بهبود شرایط جنین می شود. به این مادران توصیه می شود کار و فعالیت فیزیکی شدید نداشته باشند.

وزن گیری جنین در ماه هشتم و نهم

تغذیه مادر باید از ابتدای بارداری زیر نظر متخصص باشد، اما وزن گیری در هفته های آخر بسیار مهم تر از بقیه دوران است و باید حتما طبق برنامه غذایی که کارشناس تغذیه به مادر می دهد، باشد.

در این دوران علاوه بر مصرف ویتامین های تجویز شده توسط پزشک، ورزش و پیاده روی به اندازه کافی، لازم است که هر روز به اندازه کافی از گروه های مختلف غذایی مانند نان و غلات، گوشت و پروتئین، شیر و لبنیات و سبزی ها و میوه ها به مقدار متناسب استفاده کنید. اگر چناچه در اوایل بارداری از این مواد مغذی استفاده نکرده اید، در این دوماه آخر تاکید بیشتری بر مصرف این گروه غذایی داشته باشید تا به جنینی که دچار کمبود وزن است، کمک کند.

کلام آخر

در آخر مطلب لازم است که یک بار دیگر اشاره کنیم که یک مادر باردار متاسفانه به دلیل اینکه از اطرافیان برای تغذیه مشورت می گیرد، ممکن است درگیر خرافاتی شود که پایه اساس علمی ندارد؛ مثل این موضوع که مصرف پنیر در دوران بارداری باعث کند ذهنی می شود. بنابراین توصیه می شود حتما از متخصص تغذیه کمک بگیرند تا از راهنماهای غذایی مناسب تر و علمی تری برخوردار شوند.

در این همین راستا، ممکن است خواندن مطلب پودر لیدی میل برای وزن گیری جنین به شما کمک کند.

ما منتظر خواندن نظرات و تجربیات شما درباره وزن گیری بهتر جنین، در پایین همین صفحه هستیم.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 5 آبان 1399 بروزرسانی: 5 آبان 1399 گردآورنده: dnl4all.ir شناسه مطلب: 633

به "روش های افزایش وزن گیری جنین و نکات مهم آن در طب سنتی" امتیاز دهید

28 کاربر به "روش های افزایش وزن گیری جنین و نکات مهم آن در طب سنتی" امتیاز داده اند | 4.6 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های افزایش وزن گیری جنین و نکات مهم آن در طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید