طرز تهیه آش کدو حلوایی خوشمزه و مقوی

به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، آش کدو حلوایی یک گزینه بی نظیر برای فصول سرد سال است که طعمی خوشمزه و مقوی دارد. ترکیب کدو حلوایی با ماش، بلغور گندم و سبزی آش، این غذا را به یکی از محبوب ترین آش ها تبدیل نموده است. علاوه بر طعم عالی، این آش خاصیت های زیادی نیز دارد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تامین انرژی بسیار مفید است. به ویژه در شب های سرد پاییز و زمستان، این آش گرم و دلپذیر می تواند تجربه ای فوق العاده باشد. در این دستور، با رعایت نکات ساده و کاربردی می توانید آش کدو حلوایی را به طور کامل تهیه کنید و آن را به یک غذای خوشمزه تبدیل نمایید.

طرز تهیه آش کدو حلوایی خوشمزه و مقوی

مواد لازم برای تهیه آش کدو حلوایی

  • ماش 1 پیمانه
  • بلغور گندم 1 پیمانه
  • برنج نیم دانه نصف پیمانه
  • پیاز 3 عدد
  • سبزی آش 1 کیلوگرم
  • کدو حلوایی نصف عدد
  • نمک، فلفل سیاه، دارچین به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • آب لیمو به میزان لازم

طرز تهیه آش کدو حلوایی

مرحله اول: خیس کردن حبوبات

ماش و بلغور گندم را در یک ظرف جداگانه به مدت یک ساعت خیس کنید. این کار باعث می گردد حبوبات سریع تر پخته و آش بهتری داشته باشید. در صورت تمایل می توانید به جای بلغور گندم از عدس نیز بهره ببرید. برنج نیم دانه را هم به طور جداگانه خیس کنید، اما حتما در نظر داشته باشید که از تمام برنج استفاده نکنید، زیرا استفاده زیاد از برنج باعث غلظت بیش از حد آش می گردد.

مرحله دوم: آماده کردن سبزی و کدو حلوایی

سبزی آش را به دقت شسته، پاک کنید و سپس خرد کنید. کدو حلوایی را پوست بگیرید و به شکل مکعبی ریز خرد کنید. این کار باعث می گردد کدو در آش به خوبی جا بیفتد و طعم آن به خوبی در آش منتشر گردد.

مرحله سوم: پختن حبوبات و برنج

ماش و بلغور گندم را در یک قابلمه بزرگ بریزید و به همراه میزانی آب بپزید. در حین پخت، به طور مرتب مواد را هم بزنید تا بلغور ته نگیرد. بعد از نیم پز شدن مواد، برنج خیس خورده و سبزی آش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید حدود 15 دقیقه دیگر بپزد تا مواد کاملا نرم شده و جا بیفتند.

مرحله چهارم: تفت دادن پیاز و کدو حلوایی

پیازها را پوست بگیرید و آن ها را در یک تابه با روغن و کمی زردچوبه سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس کدو حلوایی خورد شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا کدو کمی نرم گردد. ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و دارچین را به کدو و پیاز اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا تمام مواد به خوبی طعم دار شوند.

اگر دوست دارید با کدو حلوایی غذاهای دیگر هم بپزید که مناسب فصل سرد باشد به شما توصیه می کنیم طرز تهیه سوپ کدو حلوایی و طرز تهیه شیر کدو حلوایی را هم بخوانید.

مرحله پنجم: افزودن پیاز و کدو به آش

پیاز و کدو حلوایی را به قابلمه آش اضافه کنید و اجازه دهیه تا آش بپزد و تمام مواد به خوبی جا بیافتد. این مرحله ممکن است حدود 30 دقیقه طول بکشد. اگر می خواهید آش شما غلظت بیشتری داشته باشد، می توانید آن را با استفاده از میکسر یا بلندر خوب له نموده تا به صورت پوره در بیاید.

بعد از اینکه آش به طور کامل پخته و مواد به هم چسبیدند، کمی آب لیمو به آش اضافه کنید تا طعم آن تیزتر و خوشمزه تر گردد. آش را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید. این آش با نان سنگک یا لواش سرو می گردد و طعم خوشمزه ای خواهد داشت.

نکات تکمیلی برای تهیه آش کدو حلوایی

آش کدو حلوایی یکی از آش های خوشمزه و مقوی است که در فصل های سرد سال بسیار مناسب است. در ادامه نکات تکمیلی برای طرز تهیه آش کدو حلوایی آورده شده است تا طعم بهتری به آش خود ببخشید و آن را به شکلی منحصر به فرد سرو کنید.

استفاده از عدس به جای بلغور گندم

اگر به طعم متفاوتی علاقه دارید، می توانید بلغور گندم را با عدس جایگزین کنید. عدس بافت نرم تری به آش می دهد و طعمی ملایم تر خواهد داشت. البته باید زمان پخت آن را کمی بیشتر کنید تا به خوبی بپزد و با سایر مواد ترکیب گردد.

استفاده از سبزی تازه

سبزی های تازه طعم و عطر بسیار بهتری نسبت به سبزی خشک دارند. برای داشتن یک آش خوشمزه تر و تازه تر، حتما از سبزی های تازه بهره ببرید. سبزی هایی مثل تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله برای این آش مناسب هستند. سبزی خشک ممکن است طعم ماندگار و کمی کهنه به آش بدهد.

مخلوط کردن آش برای بافت نرم تر

اگر به آش با بافت نرم تر و کرمی تر علاقه دارید، می توانید آش را با بلندر میکس نموده و به صورت پوره ای سرو کنید. این روش برای افرادی که ترجیح می دهند آش به شکل کرمی و یکدست باشد بسیار مناسب است. اگر دوست دارید پوره کدو حلوایی را به شکلی مناسب تهیه کنید، به شما توصیه می کنیم طرز تهیه پوره کدو حلوایی را هم در خبرنگاران مطالعه کنید.

چاشنی دادن با آب لیمو

آب لیمو علاوه بر افزودن طعم ترش، به آش طراوت و تازگی می بخشد. بعد از پخت کامل آش، می توانید کمی آب لیمو به آن اضافه کنید تا طعم آن بازتر و دلچسب تر گردد. این کار به خصوص برای آش های غلیظ تر بسیار مناسب است.

سوالات متداول درباره طرز تهیه آش کدو حلوایی

در این بخش، پاسخ به بعضی از سوالات رایج در رابطه با تهیه آش کدو حلوایی را آورده ایم تا به شما یاری کند تا این غذا را به برترین شکل ممکن آماده کنید.

1 . آیا می توان از کدو حلوایی خام استفاده کرد؟

استفاده از کدو حلوایی خام توصیه نمی گردد. برای داشتن طعم بهتر، بهتر است کدو حلوایی را قبل از افزودن به آش کمی تفت دهید یا به همراه پیاز سرخ کنید.

2 . آیا می توان به آش کدو حلوایی گوشت افزود؟

بله، می توانید گوشت چرخ نموده یا تکه های مرغ به آش کدو حلوایی اضافه کنید. این کار طعم آش را غنی تر می نماید و می تواند به پروتئین آن افزوده گردد.

3 . چرا باید برنج نیم دانه را در آش استفاده کنیم؟

برنج نیم دانه به آش بافت نرم و لطیفی می دهد و باعث می گردد آش خیلی غلیظ نگردد. برنج کامل ممکن است باعث غلظت بیش از حد آش گردد.

4 . چطور آش کدو حلوایی را غلیظ تر کنیم؟

برای غلیظ تر کردن آش، می توانید پس از پخت کامل آن را با بلندر میکس نموده تا به صورت پوره ای درآید. علاوه بر این، افزودن کمی آرد برنج یا آرد گندم می تواند آش را غلیظ تر کند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 15 آذر 1404 بروزرسانی: 15 آذر 1404 گردآورنده: dnl4all.ir شناسه مطلب: 1875

به "طرز تهیه آش کدو حلوایی خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش کدو حلوایی خوشمزه و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید