تکلیف سفرهای نوروزی صراحتا معین گردد ، تمام کشور در معرض جهش داخلی کرونا قرار دارند
به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، فرمانده ستاد مدیریت کرونا در تهران با بیان اینکه همه شهرستان های کشور در معرض بروز سویه های مقاوم و جدید جهش یافته داخلی هستند، گفت: باید تکلیف سفرهای نوروزی به صراحت تعیین گردد.
به گزارش خبرنگاران از تسنیم، دکتر علیرضا زالی در نشست خبری که امروز در ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران برگزار گردید، اظهار کرد: انعکاس رشادت های ایثارگرانه مجاهدان عرصه سلامت و تبیین واقعیت های پنهان در بحث کرونا به دلیل نقش موثر رسانه ها و خبرنگاران در این حوزه بوده است و اگر تنویر افکار عمومی نبود این دستاوردها حاصل نمی شد و نقش موثر خبرنگاران در ارتقای سطح سلامت مردم، پیشگیری و افزایش عایت شیوه نامه های بهداشتی ارزنده است. همه اصحاب رسانه در این یکسال خسته شده اند و این فرسودگی بر چهره خبرنگاران نمایان است؛ حضور در صحنه های تلخ بیمارستان ها و مراکز مختلف کرونایی روح و روان انسان را آزرده می نمایند و خبرنگاران رسالت بازتاب خبری این اتفاقات را بر عهده داشته اند.
وی اضافه کرد: خبرنگاران در حوزه سلامت، در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار داشته و به دلیل حضور برای تهیه گزارش های خبری، آسیب پذیر هستند و یکی از گروه هایی که بیشترین خطر ابتلا به کرونا را داشته اند خبرنگاران اجتماعی و حوزه سلامت بوده اند .
زالی در پاسخ به این سوال مبنی بر ابهامات موجود در برقراری سفرهای نوروزی توضیح داد: باید تکلیف سفرهای نوروزی به صراحت معین گردد؛ اگر ویروس جهش یافته وجود نداشت، می توانستیم با آزادی بیشتری سفرهای نوروزی را داشته باشیم اما متاسفانه یک ویروس جدید، چموش و تهاجمی به نام واریانت انگلیسی در کشور داریم که باعث شده سناریو متفاوت باشد؛ بیشترین سفرها از مبدا تهران صورت می گیرد، ما توانسته ایم شرایط کرونا را در تهران مطلوب نگه داریم، اگر تهرانی ها به شهرستان ها سفر نمایند ممکن است به ویروس کرونا و سویه های مختلف آن مبتلا شوند و زمانی به تهران برمی گردند که هفته سوم فروردین زمان بازگشایی و در تقارن با رونق مشاغل خواهد بود و اگر سفرها اتفاق بیفتد باید مجدداً کسب و کارها را تعطیل کنیم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با بیان این که ویروس کرونای انگلیسی قدرت سرایت بالایی دارد، اظهار داشت: ویروس جهش یافته می تواند مصونیت افرادی که قبلاً به ویروس کلاسیک (ووهان) مبتلا شده اند را در هم بشکند؛ این جهش در ویروس کرونا باعث شده هرفردی که به ویروس مبتلا می گردد، افراد بیشتری را به کرونا مبتلا کند، مثلاً اگر ویروس ووهان 1.2 نفر را آلوده می کرد، ویروس انگلیسی 2 .3 نفر را آلوده می نماید؛ اگر سفرهای نوروزی رخ دهد سویه های مختلف ویروس در کنار هم قرار می گیرند و طعیان جهش رخ می دهد؛ زمانی که بحث ویروس جهش یافته در جهان مطرح شد همه گفتند این ویروس انگلیسی کشنده نیست و اگر مرگ و میر در اثر این ویروس افزایش یافته، به صورت غیرمستقیم است، یعنی معتقد بودند که چون افراد بیشتری مبتلا می شوند پس افراد بیشتری نیز فوت می نمایند اما مطالعات ما در تهران و جهان نشان داده است که ویروس انگلیسی فی نفسه کشنده تر است.
وی با بیان این که الان ابعاد بیولوژیک جدیدی از ویروس کرونا دیده ایم، تشریح کرد: بسیاری از این بیماران طی سه روز بدحال می شوند و فوت می نمایند، بنابراین باید مداخلات جدیدتری در سفرهای نوروزی و بحث مقابله با کرونا اعمال کنیم ما نگرانیم که سفرهای نوروزی عامل جدیدی برای چرخش بیماری باشد.
زالی اضافه کرد: همه شهرستان های کشور در معرض یک خطر جدید هستند و آن، بروز سویه های مقاوم و جدید جهش یافته داخلی است؛ این اتفاق در انگلیس، برزیل و کالیفرنیا افتاده است و ممکن است در تهران و شهرستان ها نیز رخ دهد البته هنوز مواردی که ثابت کند سوش جهش یافته و وحشی مربوط به داخل کشور داریم، ثبت نشده است.
عدم حمایت از مشاغل خرد علت عدم رعایت پروتکل ها
وی در پاسخ به این سوال که چرا میزان رعایت پروتکل ها کاهش یافته است، گفت: در تمام بیماری ها وقتی آسیب های حوزه سلامت طولانی می شوند، سندرم برن اوت یا خستگی ایجاد می گردد که باعث ایجاد فرسایش در جامعه می گردد؛ سیاستگذاران باید با ارتقای تاب اوری اجتماعی مردم، این خستگی را جبران نمایند؛ نکته دوم وجود مسائل مالی است؛ باید بپذیریم که کسب وکارها به خصوص کسب و کارهای خرد و فاقد شناسنامه مورد حمایت کافی قرار نگرفته اند و مسائل مالی نیز به دلیل ایجاد نارضایتی، منجر به بروز نافرمانی در رعایت پروتکل ها می گردد. این آسیب شناسی عظیم سال جاری ما بوده است که علیرغم حمایت های صورت پذیرفته، اقشار آسیب پذیر زیادی وجود دارند که حتی توان خرید ماسک ندارند؛ در تهران 20 هزار نفر به وسیله دست فروشی معیشت خود را تامین می نمایند که باید در شرایط کرونایی نیز معیشت خود را تامین نمایند.
لزوم افزایش توجه به سرمایه های اجتماعی
وی ادامه داد: ما باید یک سوزن به خود و یک جوالدوز به دیگران بزنیم، در هرکجای جهان اگر قرار باشد حرف حاکمیت به ثمر بنشیند باید به سرمایه های اجتماعی توجه گردد، علت موفقیت کشورهایی مانند سنگاپور توجه ویژه به سرمایه اجتماعی بوده است کشوری مانند ویتنام از لحاظ مالی تفاوت زیادی با ما ندارد اما سرمایه اجتماعی انباشته زیادی دارد، این سرمایه های اجتماعی هستند که منجر به اطاعت مردم از سیاستگداران حوزه سلامت می شوند. اگر جایی مردم به حرف ما گوش نمی نمایند نباید آن را به حساب جهل مردم بگذاریم بلکه باید ببینیم که کجاها سرمایه های اجتماعی ما از رونق افتاده و آسیب دیده است.
چرا پروتکل های بهداشتی رعایت نمی گردد؟
زالی در تشریح علت دیگر عدم پیروی مردم از دستور رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: نکته دیگر سطح بالای تناقض در گفتار و ایجاد ابهامات در گفتار است. باید به مسائل اجتماعی توجه گردد؛ در کشورهایی مانند هلند و امریکا که پیشتاز مسائل مدنی هستند مردم برای شکستن پروتکل ها به خیابان ها آمدند، بهرحال خستگی در میان مردم همیشه وجود دارد و یکی دیگر از دلایلی که منجر به این می گردد که مردم به حرف ما گوش ننمایند، حرف های پارادوکس است؛ مشابه این اتفاق هم در سفرهای نوروزی و هم در بازگشایی مدارس شاهد بوده ایم.
چرا آمار مرگ های کرونایی تهران اعلام نمی گردد؟
وی در پاسخ به این سوال که چرا امار مرگ و میر کرونا در تهران روزانه اعلام نمی گردد، گفت: ما یکی از دقیق ترین سیستم های ثبت مرگ را در تهران داریم و آمار مرگ ومیری که از بیمارستان ها به ما می رسد عدد قطعی مرگ و میر کروناست اما باید دقت داشت که تکرار عدد مرگ و میر ممکن است باعث عادی انگاری اعداد و امار مرگ و میر گردد. یک نکته دیگر درباره امار مرگ و میر وجود دارد؛ بعضی بیماران با شرایط بحرانی از شهرستان به تهران منتقل می شوند و طی چند روز فوت می نمایند که این آمار بایداز امار فوتی های تهران جدا گردد.
منبع: جام جم آنلاین