5 خوراکی پیشگیری کننده از آفتاب سوختگی را بشناسید

به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، روزهای آفتابی تابستان دوست داشتنی هستند اما امروزه دیگر همه ما با خطرات ناشی از تماس طولانی مدت با پرتوهای فرابنفش خورشیدی آشنا شده ایم. استفاده از محصولات ضدآفتاب موضعی دارای SPF و طیف وسیع اولین و مهم ترین گام در مقابله با آسیب های پوستی ناشی از تماس با نور خورشید است، اما می دانستید بعضی از خوراکی ها هم می توانند قوای دفاعی بدن برای مقابله با پرتوهای فرابنفش را تقویت نمایند؟

5 خوراکی پیشگیری کننده از آفتاب سوختگی را بشناسید

به گزارش خبرنگاران، در این مطلب با خوراکی هایی آشنا می شویم که مصرف منظم و مداوم آنها در فصل تابستان دقیقا همین کار را برای شما انجام می دهند.

1. گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی

در سال 2012 بود که محققان اعلام کردند مصرف گوجه فرنگی برای محافظت از پوست در برابر نور خورشید مفید است.

درواقع، یافته های آنها نشان می دهد که مواد غذایی سرشار از لیکوپن (نوعی رنگدانه گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدانی) می توانند شدت آفتاب سوختگی را کاهش دهند و بعلاوه رطوبت و قابلیت کشسانی پوست را تقویت نمایند بنابراین اضافه کردن مواد غذایی سرشار از لیکوپن به رژیم غذایی روزانه، خصوصا گوجه فرنگی کامل را به شما توصیه می کنیم. تفت دادن یا پختن گوجه فرنگی در روغن زیتون می تواند جذب لیکوپن را افزایش دهد.

2. هندوانه

یکی از برترین خوراکی های سرشار از لیکوپن برای فصل تابستان، هندوانه است. حتی یافته های علمی نشان می دهند که مقدار لیکوپن موجود در هندوانه از گوجه فرنگی هم فراتر می رود.

در ضمن هندوانه از برترین خوراکی های آبرسان برای بدن است و درنتیجه از درون بدن به حفظ سلامتی پوست یاری می نماید. هرچقدر که رنگ طبیعی هندوانه قرمزتر باشد، مقدار لیکوپن موجود در آن هم بیشتر خواهد بود.

3. انگور

یافته های فعلی محققان نشان دهنده آن است که انواع انگور دارای اثرات محافظتی در برابر نور هستند. درواقع مصرف منظم و مداوم انگور می تواند قرمزی پوست ناشی از تماس با نور خورشید را تا 75 درصد کاهش دهد و از این طریق مقاومت پوست نسبت به پرتوهای فرابنفش را بالا ببرد.

نمونه های پوستی آنالیز شده هم حاکی از آن هستند که مصرف منظم انگور، آسیب های وارد شده به DNA و بعلاوه مقدار سلول های پوستی مُرده را کاهش می دهد. بخش عمده این اثربخشی به پلی فنول های نهفته در انواع انگور برمی شود.

پلی فنول ها استرس اکسیداتیو را مهار می نمایند، التهابات پوستی را سرکوب نموده و مرگ سلول های پوستی را کاهش می دهند.

4. چای سبز

ترکیب EGCG در چای سبز درواقع مهم ترین ماده مغذی نهفته در آن است که می تواند اثرات محافظتی در برابر نور خورشید داشته باشد.

محققان می گویند که ترکیبات گیاهی چای سبز می توانند اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قدرتمندی داشته باشند و از این طریق به محافظت از پوست یاری نمایند. ویژگی جالب دیگری که اهمیت چای سبز را بالاتر می برد، قابلیت خاص ترکیبات آن در بهبودبخشی به ترمیم DNA است.

5. آویشن

وجود مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی روزانه برای ترمیم اپیدرم پوست اهمیت زیادی دارد. اپیدرم یا لایه بیرونی پوست، نوعی سد دفاعی ضدآب است که از فولیکول موها، غدد تعریق و بافت های همبند محافظت می نماید درحالی که شدیدا در برابر پرتوهای فرابنفش و رادیکال های آزاد آسیب پذیر است.

گیاهان خوراکی مفید مانند آویشن سرشار از آنتی اکسیدان هستند و می توانند از پوست در برابر رادیکال های آزاد محافظت نمایند.

هرچقدر آویشن مورد استفاده تازه تر باشد، مقدار آنتی اکسیدان نهفته در آن هم بیشتر خواهد بود. شما می توانید از آویشن برای تهیه چای یاری بگیرید یا حتی از آن همراه با غذاها و سالادها بهره ببرید.

منبع: سایت سلامت

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: dnl4all.ir شناسه مطلب: 1178

به "5 خوراکی پیشگیری کننده از آفتاب سوختگی را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 خوراکی پیشگیری کننده از آفتاب سوختگی را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید