معرفی آرد نخودچی همراه با طرز تهیه، خواص و موارد مصرف
به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، اگر اهل درست کردن دسرها و شیرینی های خانگی باشید، حتما بارها از آردنخودچی استفاده نموده اید. این آرد نرم و لطیف، بافت خوبی به شیرینی ها می دهد و در تهیه انواع غذاها هم می توان از آن استفاده کرد. اما آیا می دانید این آرد چه تفاوت هایی با آرد گندم دارد؟ آیا خواص آن را می شناسید و آیا می دانید که چطور باید در منزل یک آرد نخودچی با کیفیت و خوش رنگ درست کنید؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات، این مقاله از خبرنگاران را بخوانید و حتما استفاده از این آرد پرخاصیت را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید.

آرد نخودچی چیست ؟
آرد نخودچی حاصل آسیاب کردن نخود خشک است و ترکیبات غذایی ارزشمندی دارد. این آرد پرخاصیت سرشار از فیبر و پروتئین است و در عین حال، هیچ گلوتنی ندارد؛ بنابراین، جایگزین مناسبی برای آرد گندم محسوب می گردد. بعلاوه ضروری است بدانید که این نوع آرد، فرایند تصفیه آردهای متداول را طی نمی نماید و بنابراین یک منبع غنی از ویتامین های گروه B به شمار می آید. این را هم اضافه می کنیم که آرد نخودچی منبعی غنی از املاح معدنی مفید مانند آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم و منگنز است و با محتوای کربوهیدراتی خود، انرژی مورد احتیاج بدن را به خوبی تأمین می نماید.
طرز تهیه آرد نخودچی
برای تهیه این آرد پرخاصیت به روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا اندازهی نخود مرغوب تهیه نموده و پس از شستن نخودها، آن ها را با اندازهی آب سرد به مدت 12 ساعت بخیسانید.
- مرحله دوم: در طول این مدت، چندین بار آب نخودها را عوض کنید تا بوی ترشیدگی ایجاد نشده و نفخ نخودها هم گرفته شوند.
- مرحله سوم: در ادامه، نخودهای خیس خورده را داخل قابلمه ای مناسب ریخته و اندازهی کافی آب اضافه کنید. دقت کنید که آب باید کاملا سطح نخودها را بپوشاند.
- مرحله چهارم: حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا آب نخود به جوش آید.
- مرحله پنجم: با جوشیدن آب، اندازهی کف روی آب تشکیل می گردد. با یک ملاقه کف ها را بگیرید؛ این کار ضرورت دارد و مانع از کدر شدن رنگ آرد نخودچی می گردد.
- مرحله ششم: پخت نخودها حدود 2 ساعت زمان می برد. نخودها باید کاملا مغزپخت شوند، اما شکل ظاهری آن ها هم باید حفظ گردد.
- مرحله هفتم: حالا نخودها را آبکش نموده و اجازه دهید کمی خنک شوند. خنک شدن نخود باید در حدی باشد که دست شما را نسوزاند.
- مرحله هشتم: در ادامه، پوست نخودها را با دست جدا نموده و آن ها را روی پارچه ای تمیز پهن کنید.
نکته: ریختن اندازهی از آب نخود پخته شده روی نخودها، کندن پوست آن ها را آسان تر می نماید.
- مرحله نهم: حالا باید چند روز صبر کنید تا نخودها کاملا در دمای محیط خشک شوند. به طور معمول، این کار بین 4 تا 5 روز زمان می برد.
- مرحله دهم: حالا نخودهای خشک شده را داخل آسیاب ریخته و چند پالس بزنید. سپس، آرد حاصل را از صافی گذرانده و دوباره تکه های درشت را آسیاب کنید.
- مرحله یازدهم: در نهایت، تمام آرد را یکبار دیگر آسیاب کنید تا پودری یکدست و کاملا نرم حاصل گردد.
- مرحله دوازدهم: حالا آرد را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس، 1 قسمت را داخل تابه ای مناسب و روی حرارت خیلی کم به مدت 10 تا 15 دقیقه تفت دهید تا آرد نخودچی بو داده هم داشته باشید.
نکته مهم: دقت کنید که تفت دادن آرد نخودچی باید به حدی باشد که بوی خامی آرد از بین برود و کمی تیره تر گردد. آرد نخودچی را در حین تفت دادن مدام هم بزنید و مراقب باشید که نسوزد.
شرایط نگهداری آرد نخودچی
آرد نخودچی را در ظرفی شیشه ای و درب دار ریخته و در یخچال بگذارید یا اینکه در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید. به این ترتیب، این آرد بین 6 تا 7 ماه ماندگاری دارد و برای تهیه انواع غذاها می توان از آن استفاده کرد.
آرد نخودچی در چه غذاهایی استفاده می گردد ؟
به طور کلی آردهای تهیه شده از حبوبات، هنگام حل شدن در آب، حالت ژله ای پیدا می نمایند و بنابراین انتخابی مناسب برای شیرینی پزی هستند. برای استفاده از آرد نخودچی در غذاها و شیرینی ها، نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- آرد نخودچی بو داده برای تهیه انواع کیک و شیرینی کاربرد دارد و برای مثال، شیرینی نخودچی، کیک صبحانه نخودچی و شیرینی برشتوک از انتخاب های پیش روی شما خواهند بود.
- آرد نخودچی خام را برای غلظت بخشیدن به انواع سوپ و خوراک به کار ببرید. بعلاوه می توانید از آن در تهیه انواع کوکو، کتلت و کوفته بهره ببرید. البته غذاهای هندی مانند پاکورا را هم از قلم نیندازید.
- این آرد می تواند جایگزینی مناسب برای تخم مرغ باشد. این موضوع بخصوص برای گیاهخواران قابل توجه است.
جالب است بدانید که استفاده از این آرد در تهیه انواع ماسک های زیبایی پوست هم کاربرد دارد و استفاده از آن نتایج فوق العاده ای ایجاد می نماید.
خواص آرد نخودچی
استفاده از آرد نخودچی به روش های مختلفی به سلامتی بدن یاری می نماید. در ادامه، به چند مورد از فواید این آرد پرخاصیت اشاره می کنیم:
- آرد نخودچی منبعی غنی از فیبرهای محلول و نامحلول است و به همین دلیل به کاهش سطح کلسترول خون یاری می نماید.
- به طور کلی، حبوبات شاخص گلیسمی پایینی دارند و در این بین، شاخص گلیسمی آرد نخود برابر 10 است. بنابراین، مصرف این آرد برای مبتلایان به دیابت توصیه می گردد. به علاوه، فیبر موجود در این نوع آرد، سرعت جذب قند خون را کاهش داده، به کنترل اشتها یاری می نماید و مانع اضافه وزن مرتبط با دیابت می گردد.
- گفتیم که آرد نخود، اندازه کلسترول را پایین می آورد و این موضوع به طور ضمنی، سلامت قلب و عروق را تضمین می نماید. بعلاوه این آرد حاوی پتاسیم است و این ماده معدنی هم نقش مؤثری در پایین آوردن فشار خون دارد.
- مقادیر فراوان فیبر و پروتئین موجود در آرد نخودچی به کاهش وزن یاری می نمایند.
- این آرد گزینه ای مناسب برای گیاهخواران و کسانی است که به گلوتن حساسیت دارند.
- مصرف آرد نخودچی به درمان کم خونی یاری می نماید و نقش مؤثری در افزایش فراوری گلبول های قرمز خون دارد؛ زیرا این آرد، مقادیر خوبی از آهن را در خود جای داده است. آهن، سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و باعث فراوری انرژی بیشتر می گردد.
- فیبر موجود در آرد نخودچی، باعث می گردد که قند با سرعت کمتری جذب خون گردد. بنابراین، پس از صرف غذا، دچار افزایش ناگهانی و پس از آن کاهش قند خون نخواهید شد و این موضوع در نهایت، مانع از خستگی ناشی از کاهش سطح قند خون می گردد.
- وجود آنتی اکسیدان ها، نشاسته مقاوم و ترکیباتی مانند ساپونن و لیگنان در آرد نخودچی، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند.
- کلسیم و منیزیم موجود در آرد نخودچی، املاح معدنی مفیدی هستند که به ساخت استخوان های محکم یاری می نمایند.
- منیزیم ماده ای مفید برای گیرنده های سلول های مغز است و آرد نخودچی، منبعی مناسب برای تأمین آن محسوب می گردد. به علاوه، ویتامین های B موجود در این آرد مفید هم به بهبود سلامت مغز یاری می نمایند.
- مصرف آرد نخودچی، با تأمین اندازه متعادلی از گلوکز، به ثابت نگه داشتن سطح این ماده در جریان خون یاری می نماید.
- این آرد نوعی اسید چرب با زنجیره ای کوتاه دارد که با خواص ضد التهابی خود به سلامت بدن و به ویژه روده بزرگ یاری می نماید.
- نخود یکی از برترین منابع تأمین ویتامین B6 است. بعلاوه این ماده، اندازه قابل توجهی ویتامین A و زینک را در خود جای داده است. بنابراین، استفاده از آرد نخودچی، به طور قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
مضرات آرد نخودچی
در کنار تمام فوایدی که برشمردیم، از عوارض مصرف آرد نخودچی هم غافل نشوید و نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- مصرف این آرد برای افرادی که به حبوبات حساسیت دارند، مناسب نیست.
- ممکن است زیاده روی در مصرف آرد نخودچی، مشکلاتی مانند اسهال و شکم درد را در پی داشته باشد.
آرد نخودچی باکیفیت را از خبرنگاران سفارش دهید…
همان طور که دیدید، درست کردن آرد نخودچی در منزل وقت گیر است؛ بنابراین اگر وقت کافی ندارید و در پی مرجعی مطمئن برای تهیه این آرد پرکاربرد هستید، سری به خبرنگاران بزنید. شما می توانید با مراجعه به این سایت و رفتن به بخش عطاری آنلاین ، محصولات مورد نظر خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید و در محل اقامت خود تحویل بگیرید. این نحوه خرید، بسیار ساده و سریع پیش می رود و از امکان مقایسه قیمت ها، نوع بسته بندی ها و برندها هم برخوردار خواهید شد.
منبع: اسنپ فود