برنامه کوتاه مدت برای حل مشکل کیفیت اینترنت

به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، به گزارش خبرنگاران، عیسی زارع پور امروز دوشنبه در مراسم افتتاح پروژه های شرکت مخابرات ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به آنالیز اصلاح مدل مالی شبکه ارتباطی کشور گفت: آنچه مسلم است بر اساس قانون بودجه 1400 ما هیچ گونه افزایش قیمت در حوزه پهنای باند و اینترنت تا سرانجام سال نخواهیم داشت.

برنامه کوتاه مدت برای حل مشکل کیفیت اینترنت

وی اضافه نمود: اما با توجه به نرخ تورم کشور در سال های اخیر حتماً این تعرفه ها باید در سال آینده بازنگری گردد وگرنه حوزه ارتباطات کشور امکان سرمایه گذاری را از دست می دهد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه دوستان در حال آنالیز مدل مالی هستند که زنجیره فراوری تا توزیع محتوا در کشور را در بر می گیرد، افزود: ما باید مدلی را پیش بینی کنیم که هم حوزه ارتباطات و هم مردم و فراورینمایندگان خدمات و محتوا از آن منتفع شوند.

وی اضافه نمود: همکاران ما در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در حال کار روی این موضوع هستند و کارگروهی تشکیل داده اند که نتایج آن زمانی که تعیین گردد اطلاع رسانی خواهد شد.

نیم میلیون پورت فیبر نوری آماده واگذاری شد

زارع پور با اشاره به برنامه های بلند مدت وزارت ارتباطات در توسعه شبکه ارتباطات ثابت گفت: در حوزه ارتباطات ثابت عقب ماندگی بسیار داریم و عملاً در ابتدای راه هستیم اما عزم و اراده دولت این است تا سرانجام دولت سیزدهم ظرفیت لازم برای 20 میلیون خط فیبر نوری را فراهم کند.

وزیر ارتباطات گفت: این اقدام از هفته آینده کلید می خورد و ما نزدیک به نیم میلیون پورت فیبر نوری را در شهرهای مختلف آماده واگذاری نموده ایم.

وی با بیان اینکه این یک کسب و کار ملی است و همه دستگاه ها باید پای کار بیایند، گفت: راه اندازی بیست میلیون پورت فیبر نوری در حالت معمول یک پروژه هشت ساله است اما با اراده دولت و خانواده بزرگ ICT دور از دسترس نیست که در یک افق سه و نیم ساله به این 20 میلیون خط در سراسر کشور دست یابیم.

برنامه کوتاه مدت زارع پور برای حل مشکل کیفیت اینترنت

وزیر ارتباطات در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر برنامه های این وزارتخانه برای حل بحران کیفیت شبکه که وزیر ارتباطات پیش از این بر آن تاکید نموده بود، گفت: ما کارگروهی را مأمور کردیم که در حوزه سیار و ثابت تمامی نقاطی که قابلیت بهبود دارند را شناسایی نمایند. این اقدام هم اکنون صورت گرفته و در مرحله اجرای عملیات بهبود هستیم که به مرور انجام می گردد.

وزیر ارتباطات با اشاره به پروژه هایی که امروز شرکت مخابرات در توسعه شبکه انتقال انجام داده است، گفت: بخشی از گره های کور شبکه ثابت به عنوان بکبن (زیرساخت) شبکه ارتباطات سیار نیز است که با توسعه شبکه انتقال این مشکل برطرف خواهد شد.

وی گفت: امیدواریم با اقدامات در دست انجام به مرور مردم بهبود کیفیت را در شبکه ارتباطی کشور احساس نمایند.

کارگروه سیاستگذاری خدمات شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شد

وزیر ارتباطات در خصوص برنامه های این وزارتخانه برای تحقق خدمات پایه کاربردی در شبکه ملی اطلاعات از جمله خدمات موتور جستجو و پیغام رسان های بومی گفت: برای راه اندازی این خدمات نگاه مان این است که حتماً باید با یاری بخش خصوصی این خدمات در کشور شکل گیرد چرا که دولت ظرفیت لازم را در کلان موضوع ندارد اما در جاهایی که باید حمایت کند حتماً حمایت را در دستور کار قرار می دهد.

زارع پور ادامه داد: ما تاکیدمان این است که راه اندازی خدمات پایه کاربردی حتماً به وسیله بخش خصوصی در کشور رقم بخورد همانطور که پلتفرم های قوی در کشور وجود دارد و بخش خصوصی برای آنها آستین بالا زده است.

وی ادامه داد: خدمات پایه کاربردی با محتوا هم سر و کار دارد و باید در یک بستر کاملاً حساب شده این اتفاق بیفتد از این رو ما از حدود سه ماه پیش یک کارگروهی را به عنوان کارگروه سیاستگذاری خدمات شبکه ملی اطلاعات راه اندازی نموده و هر هفته جلساتی را در این زمینه داریم تا به یک مدل نهایی برسیم و با آن مدل تمام خدمات در کشور اعم از خدمات دولت الکترونیک، خدمات عمومی و خصوصی و خدمات پایه کاربردی را در یک قالب و با یک احراز هویت یکپارچه در اختیار مردم قرار دهیم. این برنامه ای است که ان شاء الله در آینده نزدیک مردم شاهد آن خواهند بود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: فاز اول پنجره خدمات دولت هوشمند بر اساس مصوبه روز پنجشنبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات تا اردیبهشت ماه راه اندازی می گردد بعلاوه ما یک پکیج برای حمایت از ارائه دهندگان خدمات پایه کاربردی ارائه نموده ایم که جزئیات آن را به موقع اعلام می کنیم.

نظر وزیر ارتباطات در خصوص اختلال کلاب هاوس و رأی دیوان عدالت

وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر سرنوشت شبکه اجتماعی کلاب هاوس و رأیی که دیوان عدالت اداری در خصوص اختلال آن داده است، گفت: من در خصوص پلتفرم های فیلتر شده صحبت نمی کنم و مصوبه دیوان عدالت اداری نیز ربطی به این پلتفرم که از آن نام برده اید نداشته است.

وی شرح داد: هیأت دولت مصوب نموده بود هر گونه اختلال در پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی بدون دستور قضائی و طی کردن الزامات موجود مشمول جریمه است. این بخشنامه در دیوان عدالت اداری هم مورد آنالیز قرار گرفته است. اجرای این حکم مراحل قانونی خود را طی می نماید و فرایند آن را می توانید از دوستان ما در سازمان تنظیم مقررات سوال کنید.

وی گفت: ما در پی اعمال فشار غیرمنطقی بر اپراتورها نیستیم و هیچ اپراتوری حق ندارد سر خود بخواهد اعمال محدودیت برای هر پلتفرم یا مشترک داشته باشد. این یک قاعده است و ما با قاطعیت با آن برخورد می کنیم.

زارع پور گفت: اما از سوی دیگر نگاه سیاست زده به موضوعات این چنینی را در حوزه تخصصی ICT قبول نداریم و معتقدیم در خصوص پلتفرم های فیلتر شده، طبیعتاً مسدود سازی باید صورت بگیرد.

در خصوص تعرفه تلفن ثابت اوایل سال آینده تصمیم گیری می کنیم

وزیر ارتباطات در خصوص آخرین شرایط تغییر تعرفه تلفن ثابت گفت: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در خصوص تعرفه بخشی از خدمات تلفن ثابت تصمیماتی گرفته است که این موضوع منوط به تأیید ستاد تنظیم بازار خواهد بود که اول سال بعد در خصوص آن تصمیم گیری می گردد.

وی گفت: هر زمان این موضوع مصوب شد جزئیات آن را اعلام می کنیم.

وزیر ارتباطات گفت: توافق ما با مخابرات این است که افزایش تعرفه خدمات مخابرات باید صرف توسعه گردد به این معنی که هر چه درآمد از محل افزایش تعرفه مخابرات ایجاد گردد باید صرف توسعه زیرساخت ها گردد.

زارع پور در خصوص سرنوشت پروژه VDSL با توجه به اینکه وز ارت ارتباطات تمرکز خود را بر روی پروژه فیبر نوری گذاشته است، گفت: کمتر از 10 درصد مشترکان اینترنت ثابت از سرویس VDSL استفاده می نمایند و این تکنولوژی در جهان نیز کم کم به پایان رسیده و کشورها به سم ورژن های تازه می فرایند.

وی اضافه نمود: بر این اساس ما نیز تمرکزمان را روی پرسرعت ترین تکنولوژی ارتباطات ثابت که همان فیبر است گذاشته ایم و قصد داریم برای پرسرعت شدن ارتباطات کشور از مواهب فیبر نوری استفاده کنیم اما اگر در گام آخر فیبرکشی مسائل فنی وجود داشت طبیعتاً از راستا VDSL استفاده خواهیم کرد.

رسانه ای شدن طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی اشتباه بود

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که وزارت ارتباطات چه تعاملی در تدوین طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی داشته است و آیا طرح مورد نظر این وزارتخانه در دست آنالیز مجلس قرار گرفته است یا خیر گفت: ما به صورت مفصل با دوستان مجلس تعامل داشتیم و هم اکنون این طرح در کمیته ای در حال آنالیز است و ما نظرات مان را در این باره داده ایم.

وی با بیان اینکه انقدر نسخه از این طرح زیاد ارائه شده است که به نام وزارت ارتباطات از آن نام برده می گردد، اضافه نمود: ما در پی اصلاح طرح هستیم و مطمئنم با ظرفیتی که در مجلس وجود دارد اتفاق خوبی برای مردم خواهد افتاد در عین حال ساماندهی فعالیت ها در فضای مجازی و برطرف نگرانی های کسب و کارها و مردم را پیش بینی می کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا نسخه ارائه شده از سوی وزارت ارتباطات رسانه ای نشده است، گفت: ما طرح خود را به مرجع تخصصی دادیم و مرجع تخصصی آنالیز طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی مجلس شورای اسلامی است. معتقدیم اتفاقی که از ابتدا به صورت اشتباه رخ داد این بود که بحث را رسانه ای و اجتماعی کردند در حالی که باید این مساله در جامعه نخبگانی حل گردد. بنابراین این طرح تبدیل به یک نگرانی و دغدغه برای مردم شد. در حالی که می شد در یک فضای آرام تر و معقول تر در یک جمع نخبگانی مورد آنالیز قرار گیرد.

زارع پور گفت: تاکید ما این است که به جای این تلاطم ها در یک فضای کارشناسی بحث دنبال گردد تا منتج به یک مصوبه مشکل دار نشده و منافع مردم، کسب و کارها و فضای مجازی کل کشور در آن در نظر گرفته گردد.

حوزه ICT باید مصون از نگاه های سیاست زده باشد

وی در پاسخ به این که چرا تغییرات مدیریتی نمود بارزی در وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم ندارد، با رد عدم تغییرات مدیریتی در این وزارتخانه گفت: حوزه ما تخصصی است و باید مصون از نگاه های سیاست زده باشد.

زارع پور ادامه داد: من با تأمل تلاشم این است که برترین مدیران را با اولویت اینکه از بدنه وزارت ارتباطات بوده و متخصص و متعهد باشند انتخاب کنم و در حوزه تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات قائل به این منش و روش هستم و آن را دنبال می کنم.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 23 خرداد 1401 بروزرسانی: 23 خرداد 1401 گردآورنده: dnl4all.ir شناسه مطلب: 1488

به "برنامه کوتاه مدت برای حل مشکل کیفیت اینترنت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه کوتاه مدت برای حل مشکل کیفیت اینترنت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید