هت تریک خانه مستوفی الممالک از زبان مسوولان شهری

به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، خانه مستوفی الممالک در دل بافت تاریخی تهران، از همین کمترها دست کم بهره ای برده است؛ سهمی به اندازه شنیده شدن هر از گاه نامش از دهان یکی از متولیانِ بنا و قول و قرارهایی که با وجود خاتمه نیافتنش رسانه ای شدند، شاید هم همین سروصداهای بی نتیجه باعث شد تا هشدار اعضای شورای شهر تهران را برای شرایط نابسامانش بگیرد.

هت تریک خانه مستوفی الممالک از زبان مسوولان شهری

جهت دریافت خدمات رنگ پتینه چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

به گزارش ایسنا، عمارت مستوفی در یک بلوک شهری نهاده شده که درون آن آثار تاریخی ـ فرهنگی و جاذبه های گردشگری مهمی مانند بقعه امام زاده سیدناصرالدین(ع)، بازارچه قوام الدوله، کلیسای سورپ گئورگ، گذر قلی، خانه پدری جلال آل احمد، مسجد حاج رجبعلی، مسجد و مدرسه و آب انبار معیر و سرای میزانی واقع شده است؛ خیابانی که از شمال به خیابان پانزده خرداد غربی، از جنوب به خیابان مولوی، از شرق به خیابان خیام و از غرب به خیابان وحدت اسلامی محدود می گردد.

خانه کنونی مستوفی الممالک در دوره قاجار در 1273 خورشیدی توسط میراز حسن مستوفی در جبهه جنوبی چال حصار و در پهنه میانی محله سنگلج ساخته شد. اسناد می گویند این باغ مساحت به مراتب بیشتری داشته است اما پس از فوت میرزا حسن، بخش هایی از آن تفکیک و فروخته شد و فقط عمارت اصلی در یک زمین 1600 متری باقی ماند.

بعد از انقلاب اسلامی این خانه تاریخی و نفیس در اختیار شرکت پست نهاده شد و تا همین چند سال قبل که یکی از خبرنگاران در توییتی از وزیر جوان ارتباطات خواست به این بنای تاریخی توجه کند و گویا او نیز بر همان اساس از وجود چنین بنای تاریخی در زیر مجموعه وزارتخانه خود آگاه شده بود، سعی کرد به آن توجه نشان دهد؛ به حدی که مدیریت آن را از شرکت پست به اداره کل روابط عمومی اش که مدیرکل آن یکی از فعالانِ قدیمی میراث فرهنگی است، سپرد.

تا رسیدنِ عمرِ خانه مستوفی الممالک به همین حد که وزیر ارتباطات با این بنای تاریخی ارتباط بگیرد؛ شرکت پست این بنای تاریخی و نفیس را به یکی از مهم ترین لوکیشن های سینمای ایران تبدیل کرد و فیلم هایی همچون سلطان صاحبقران، عروسی خوبان، دلشدگان و بخش هایی از سریال شهرزاد در این خانه فیلم برداری شده که متأسفانه همین کار باعث واردشدن آسیب زیادی به این خانه شد.

خدایار قاقانی در سال 1390 نیز مستندی با نام خونه را می سازد که به آنالیز شرایط این خانه تاریخی و فیلم ها و سریال های فیلمبرداری شده در این خانه می پردازد و با چهره های معروف هنری و سیاسی که با این خانه ارتباط داشته اند درباره آن صحبت می نماید.

و پایان در تیرماه سال 1397، محمدجواد آذری جهرمی، دستور برگزاری جلسه ای هم اندیشی برای نجات این خانه تاریخی را داد و از پژوهشگران تهران خواست تا پیشنهادهای خود را برای کاربری این بنای تاریخی اعلام نمایند. با این اقدام رسانه ها او و وزارتخانه متبوعش را یک قدم از میراث فرهنگی جلوتر دانست.

او در همان جلسه اظهار کرد: من به عنوان وزیر ارتباطات تا زمانی که یک خبرنگار میراث فرهنگی درباره این خانه در صفحه شخصی من ننوشته بود، نمی دانستم خانه آقای مستوفی که روزی وزیر ارتباطات بوده در اختیار این وزارتخانه است. فردای شبی که مطلب خبرنگارِ میراث فرهنگی را خواندم، از کارشناسان درخواست آنالیز و اعلام یک گزارش در خصوص این خانه را کردم و بعد از تائید صحبت ها، گروهی را فرستادم تا شرایط را آنالیز نمایند. گفتند آن یک ساختمان ارزشمند است که عقبه تاریخی دارد. بنابراین مالکیتش را از اداره پست به مرکز روابط عمومی وزارتخانه منتقل کردم تا بهتر بتوانیم این بنای تاریخی را ساماندهی و بازسازی کنیم.

یک سال بعد از برگزاری آن جلسه و چند بار صحبت در این زمینه و حضور چند باره و بی نتیجه تیم تهرانگرد مسجدجامعی در این بنای تاریخی که همه آن ها بی نتیجه بود، در شهریور 1398، این بار نوبت به فراکسیون جوابگوی مجلس رسید.

علی بختیار ـ رییس فراکسیون جوابگو در مجلس شورای اسلامی ـ با شنیدن خبرهایی از شرایط نه چندان جالب خانه، تصمیم به بازدید از این بنا گرفت و چند خبرنگار میراث فرهنگی را نیز با خود همراه کرد.

او بعد از دیدن دو طبقه زیرزمین و طبقه همکف خانه و در شرایطی که درِ پشت بام آن بسته شده بود، شرایط آن را چندان مناسب نمی بیند و حتی در زمان بازدیدش، پیشنهاد می دهد خانه به میراث فرهنگی برگردانده گردد که خبرنگاران به او می گویند، در یکی دو سال گذشته، این پیشنهاد را جهرمی - وزیر ارتباطات -، به مونسان - وزیر وزارتخانه جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - داده، اما او درخواست نموده تا خانه همچنان در اختیار خودش باشد.

او هم بعد از بازدیدش شرایط را این طور تشریح می نماید: شرکت پست این اثر قدیمی را در اختیار داشته، اما متاسفانه نتوانسته برای حفظ این اثر تعیین اقدام کند، در حالی که دست کم در طول سال هایی که این بنا در اختیار آن بود، می توانست از این بنا به عنوان اداره یا بنایی که در اختیار خود پست استفاده کند یا از این خانه به عنوان استارتاپ استفاده کند. اکنون نیز به نظر می رسد در بخش های مختلف این خانه دستکاری هایی اجرا شده است، این خانه در سال های گذشته برای کسب درآمد به عنوان لوکیشن فیلم وسریال در اختیار گروه های فیلم بردار قرار می گرفته است.

و تا سه شنبه 13 خرداد، آن صحبت ها آخرین اظهارنظرها درباره این خانه تاریخی بودند تا بعد از یک سال، این بار حجت نظری ـ عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ـ از شرایط نامناسب خانه مستوفی الممالک که در اختیار وزارت ارتباطات است گله کرد.

او در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با بیان این که دو سال پیش درخصوص شرایط خانه مستوفی الممالک تذکر دادم که وزیر ارتباطات نیز قول بازسازی آن را داد، گفت: گویا پس از این تذکر اقداماتی نیز اجرا شده اما دو هفته قبل به مناسب هفته میراث فرهنگی از این خانه بازدید کردم اما شرایط آن اصلا مناسب نبود. از شهرداری تهران و وزارت ارتباطات می خواهم که هر چه سریع تر بازسازی این خانه ارزشمند را تمام نموده تا امکان بازدید مردم فراهم گردد.

و هنوز خانه مستوفی الممالک در خیابان 15 خرداد - گلوبندک- ، کوچه بادامچی، بعد از چاله حصار کوچه مستوفی، منتظر است ببیند قول کدام یکی از مردانِ دولتی به ثمر می نشیند تا باقی مانده های خانه را به سامانی برساند.

منبع: گردشبان
انتشار: 13 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: dnl4all.ir شناسه مطلب: 409

به "هت تریک خانه مستوفی الممالک از زبان مسوولان شهری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هت تریک خانه مستوفی الممالک از زبان مسوولان شهری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید