نخل گردانی آئین کهن عاشورایی در خراسان جنوبی
به گزارش مجله دانلود و سرگرمی، خبرنگاران/خراسان جنوبی مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: نخل بندی و نخل گردانی از آئین های کهن شهرها و روستاهای خراسان جنوبی است.

سیداحمد برآبادی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، اظهار کرد: نخل بندی و نخل گردانی از آئین های کهن عاشورایی است که در بیشتر شهرها و روستاهای استان خراسان جنوبی اجرا می گردد.
وی اضافه نمود: نخل در لغت به معنی درخت خرما و در اصطلاح حجله مانندی است که از چوب ساخته شده و روی آن را با شال های مختلف تزئین می نمایند.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به این که در روز عاشورا نخل ها را به شکل نمادین و به عنوان تابوت امام حسین(ع) به حرکت در می آورند، توضیح داد: در روایات ذکر شده که امام حسین(ع) را روی شاخه های درخت خرما گذاشته و به محل دفنش بردند و شاید این کار مهم ترین علت برای نامیدن نخل باشد.
برآبادی ادامه داد: نخل گردانی در شهرهای مختلف استان اجرا می گردد اما نوع تزئین و تعداد آن در هر منطقه متفاوت است.
وی با اشاره به این که بعضی نخل ها صدها کیلو وزن دارد، اضافه نمود: شکل ظاهری نخل ها به صورت یک جناغ قوسی شکل بوده و بستن نخل ها با مهار همه چوب های نخل با مهارت خاص توسط نخل بند انجام می گردد.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اعلام کرد: مراسم نخل گردانی به شماره 706 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
خبرنگار: 102
منبع: خبرگزاری ایسنا